„Săptămâna viitoare o să-i dăm drumul”

E prima de acest fel din mun. Buzău.

Primăria Buzău a recurs la soluția centralelor termice pe peleți pentru cele cinci blocuri din cartierul Integral (vizavi de Drăgaică).

De câteva zile au fost livrate primul arzător pe peleți și trei pufere – în care se va prepara apa caldă atât pentru calorifere, cât și pentru robinet.

„Săptămâna viitoare vom pune în funcțiune primul cazan, deja lucrăm la montajul lui. Așa că locatarii din zonă vor primi apă caldă și căldură de aici”, au anunțat muncitorii firmei de instalații.

Investiția totală va fi de aproximativ 2,3 mil lei.

„Am fost obligați să recurgem la această soluție pentru că în blocurile de la Integral nu mai ajunge agentul termic după ce Ecogen a sistat furnizarea către oraș. Cele cinci blocuri nu au nici instalație de gaze ca locatarii să-și monteze centrale proprii. Trebuia să găsim rapid o soluție pentru la iarnă, iar varianta centralei cu peleți e cea mai bună. Combustibilul e ieftin și are un randament mai bun decât la centralele pe gaze”, a anunțat primarul C-tin Toma.

În jur de 400 de familii locuiesc în cele cinci blocuri muncitorești. Clădirea centralei termice – acum reabilitată – a fost închiriată Primăriei Buzău la un preț modic de firma Integral.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„Săptămâna viitoare o să-i dăm drumul”

  • Mai vorbim cand vor trebuii sa plateasca oamenii caldura !!! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.