Șapte noi firme din BUZĂU s-au alăturat proiectului

Înființat după modelul de la Brașov (Școala Profesională Kronstadt), învățământul dual MERITAS de la Buzău crește precum Făt-Frumos.

Șapte firme noi s-au alăturat în anul doi – proiectului gândit de Primăria Buzău și Liceul. D. Filipescu (cart. Poștă).

1. Sisecam Automotive România (conform listafirme.ro: 518 angajați cu 221 mil. lei cifră de afaceri în 2021 )

2. Concas (249 angajați, 74 mil. lei cifră de afaceri)

3. Hoeganess (133 angajați, 353 mil. lei cifră de afaceri)

4. Ductil

5. Constam

6.Panosol Power SRL

7. Tehnostar SRL

Alături de cele 7 new-entry, în programul de școlarizare viitor mai figurează șase firme:

RER Sud, Greentech, Romcarbon, Railwai Sistems (260 muncitori, cifră de afaceri 333 mil. lei), Bencomp și Urbis Serv.

Meritas va pregăti, în anul doi, pentru piața muncii din Buzău 85 de meseriași

8. Bencomp

9. GreenTech

10. RER Sud

11. Romcarbon

12. Panasol Power

13. Urbis Serv

Care sunt specializările dorite de firme:

Sudor

Lăcătuș

Electrician

Mecanic

Operator comandă numerică

Viitorii elevi vor avea numeroase avantaje:

Bursă lunară de 500 de lei

Cazare și masă în internat

Practică la firma unde vor fi angajați

Transport gratuit cu Trans Bus

Ieri, la Primăria Buzău, în prezența primarului, s-au semnat contractele cu cele 13 firme

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Șapte noi firme din BUZĂU s-au alăturat proiectului

 • Si la angajare daca le dati salariu de doi lei , vor pleca in tarile calde !

  Răspunde
 • Nu cred nici cât negru sub unghie de succesul învățământului dual în colonia România. Regula spune că în colonii salariile trebuie să fie minuscule, ideal ar fi dacă salariatul ar aduce bani de-acasă pentru că este lăsat să muncească! Capitalismul ca și Socialismul sunt un fel de scheme Ponzi. La un moment dat se rupe filmul. Profitul obținut de muncitori și deținătorii mijloacelor de producție nu se împarte judicios. Deținătorii mijloacelor de producție trag jarul pe turta lor.
  Doar o cale de mijloc poate echilibra mediul economic. Asocierea muncitorilor care dețin și mijloacele de producție. Strungarul să fie proprietar de strung, operatorul de comandă numerică să aibă CNC-ul lui, lăcătușul să aibă sculele lui… Aceștia să se asocieze și să producă împărțind profitul echitabil.

  Răspunde
  • Interesant mod de a vedea economia. De fapt nu economia, ci lumea. Felicitări pentru erudiție și opinie, o astfel de esență se găsește rar.

   Răspunde
 • Stimabililor, dacă guvernanții noștri ar înceta să dea ajutoare peste ajutoare, gandindu se doar la alegeri, sa lase naibii codul fiscal macar cinci ani așa cum e el bun sau rău(zic asta pentru că habar n au cum e sa faci un plan de afaceri pe termen mediu), fara pomeni electorale , atunci oamenii ar câștiga singuri banii necesari traiului. ,,Învață l sa pescuiască, nu ida peste in fiecare zi,,

  Răspunde
 • Pixelule, cine te opreste sa-ti cumperi strungul tau sau chiar vreo rafinarie intreaga? Urca-te calare pe mijlocu tau de productie si da-i bataie, sa curga banii. Plus ca se dau si dividente la multe intreprinderi.

  Acum, pe bune, se intampla ca unii oameni sa fie mult, mult mai intreprinzatori sau mai inteligenti decat ceilalti. Automat se ajunge la concentrarea resurselor din ce in ce mai puternica. Singura metoda de a rezolva problema e sa le iei cu forta resursele celor care reusesc mai mult, cum au facut comunistii. Dar stiind ca ii asteapta asa ceva, ce oameni ar mai face lucruri care sa aduca bunastare? Inovarea apare cand toti incearca sa faca mai mult/bine ca ceilalti, ca sa castige mai mult. Odata ce castigatul mai mult ca ceilalti iese din schema, nu isi mai bate nimeni capul.

  Răspunde
 • Un tip avea 3 papagali de vanzare, vine cumparatorul si intreaba:
  – Cat costa papagalul rosu?
  – 100 de lei
  – Ce stie sa faca?
  – Spune „Buna ziua” la oameni
  – Cel verde cat costa?
  – 500 de lei
  – Ce face de banii acestia?
  – Spune „Buna ziua” la oameni si stie si numele lor.
  – Dar cel albastru cat costa?
  – 1000 de lei
  – Atat de scump, asta ce mai face?
  – Asta nu face nimic, dar este seful la ceilalti doi.

  Răspunde
 • Nu am inventat apa caldă. Economiști de prin țările cu capitalism au gândit un astfel de sistem economic. L-au numit Distributism. Părintele sistemului pare a fi G.K. Chesterton, care a afirmat:
  „Capitalismul devine contradictoriu de îndată ce ajunge la o dezvoltare completă. Aceasta, deoarece se raportează la masa de oameni în două moduri simultan opuse. Când cei mai mulți oameni sunt salariați, este din ce în ce mai dificil pentru ei să fie și cumpărători.”
  Culmea este că pionierat distributist a făcut țărănistul Ion Mihalache în perioada interbelică de care Chesterton vorbește la modul laudativ.
  Distributismul nu este utopie. Se aplică cu succes în regiunea Emilia Romana, regiune care produce un sfert din PIB-ul Italiei. Acum câțiva ani am fost la Roma. Ca turist. Niște amici italieni m-au dus la o cârciumă și au comandat „hamburger km. zero”. Am întrebat ce-i cu denumirea de „km. zero”, că hamburger știu ce este. Mi s-a răspuns că absolut toate ingredientele sunt produse pe o rază de 20 Km.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.