emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Șapte proiecte pentru dezvoltarea Buzăului. Ce trebuie să faceți dvs.

Primarul C-tin Toma și ajutoarele sale din Primăria Buzău au întocmit o listă cu șapte proiecte majore de dezvoltare a orașului.

Unele dintre ele pot fi finanțate de Banca Mondială – instituție care anunță facilități și împrumuturi preferențiale pentru proiectele solicitate de către comunitățile locale.

Rugămintea primarului e ca buzoienii să acceseze ACEST LINK (CLICK AICI) și a de întocmi lista cu proiecte în ordinea pe care o doresc.

 1. Transformarea unei părți a aeroportului militar Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transport persoane și cargo;
 2. Construcție Centura de Est Buzău;
 3. Înființarea unei piețe de gross și a unui centru de logistică cu depozite frig, pentru legume-fructe;
 4. Înființarea unui parc industrial;
 5. Realizarea Centrului de recreere și sport Parcul Tineretului;
 6. Tranformarea Pădurii Crâng de 182 ha în parc;
 7. Reabilitarea și amenajarea Domeniului Marghiloman.

Pe lângă cele 7 proiecte ale Primăriei Buzău și CJ Buzău a putut insera trei obiective importante pentru dezvoltarea județului:

8. Drum expres DX5 ( Siret) Buzău-Focșani
9. Drum expres Muntenia Găești-Ploiești-Buzău-Brăila;
10. Modernizare cale ferată Ploiești-Focșani.

E important ca buzoienii să voteze în număr mare pentru ca proiectele de la Buzău să obțină un punctaj cât mai bun.


top proiecte

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ca să nu cazi. Ce trebuie să faci. Câți buzoieni au ajuns la operațieCLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Șapte proiecte pentru dezvoltarea Buzăului. Ce trebuie să faceți dvs.

 • Toate sunt binevenite.Dupa buget..!

 • Mare caracter primarul nostru. …….locuri de munca investitori fiindcă tot sa plimbat pe afară toată vara nu se gândește .

 • Centura de Est este o realizare prioritara

 • Inițiativele d lui primar sunt foarte îndrăznețe! Mult noroc pentru a le realiza! Centura de est o consider prioritara. Toate celelalte propuneri sunt binevenite

 • Aceste promisiuni , repetate la infinit, incep sa devina somatii.

 • Eu in afara de proiectul cu centrura Buzaului nu vad altceva util, ba din contra.

  Declararea padurii Crang ca parc va face posibila privatizarea a si mai mult din padure si taierea ei intr-un mod facil doar dintr-o semnatura din biroul primariei cum s-au facut si cele existente aflate pe portiunea din Crang ce apartine primariei (aleile si zona centrala obelisc, zona Max, Trandafirilor, Insulita, Lac).
  La Marghiloman ce sa mai faca, s-au sifonat deja milioane de euro pentru reabilitarea domeniului, de ce e necesara inca o reabilitare cu alte milioane de euro sifonate aiurea?
  Aeroport pentru ce sa faca? Sa stea gol cu bugetari de lux de la partid in acte? Alti bani aruncati aiurea ca sa mai creeze niste locuri pentru membri de partid ca bugetari bine platiti si cu salarii, sporuri si pensii speciale.
  Piata engros la fel, ei propun sa faca din bani publici depozite de ultima generatie pentru bisnitarii de legume, ca saracii in loc sa inveseasca in afaceri investesc in masini, case, vacante, amante de lux.

 • Ce treaba are Primaria Buzau sa reabiliteze cai ferate in Ploiesti si Focsani? Nu tine de competenta Primariei caile ferate, nu au atributii pe aceasta treaba, cred ca e trecuta acolo doar ca sa dea bine. Daca erau competenti pe caile ferate faceau pasajele si peroanele din gara, dar cand e vorba de pasaje si peroane Primaria spune ca nu e competenta lor ci CFR Infrastructura, ceea ce e corect, exact cum nici liniile de cale ferata nu e de competenta lor.

 • Proiectul cu calea ferată a fost trecuta pe listă de Consiliul Judetean nu de Primaria Buzau!

 • numai basini

 • Aeroport cu taxi avioane usoare,la aeroportul de la Dragaica,intrucat pe soselele din Romania circulatia cu actuala infrastructura este o adevarata ruleta ruseasca.Se pot face aeroporturi cu avioane taxi si la Iasi,Bucuresti,Sibiu,Brasov,Timisoara.Toate celelalte proiecte sunt necesare ,dar trebuiesc in asa fel corelate incat sa se lege utilitatea lor cu atragerea de fonduri europene,de investitori,creerea de locuri de munca ,valorificarea pozitiei geografice,fiind la intersectia drumurilor comerciale,care leaga Muntenia,Dobrogea,Moldova cu Estul indepartat si cu Ardealul nostru pe Valea Buzaului.Cu stima!Constantin Rosetti

 • Cei din poza sunt cei care il sprijina pe domnul primar in realizarea lor? Si mai exista o nelamurire, punctata si de cel de mai sus, propunerile sunt ale primariei sau ale consiliului judetean? Daca le diferentiem, vedem ca din zece raman cateva realizabile si in competenta primariei. Prioritatile sunt aceleasi pe care le-a identificat domnul primar si in campanie: strazile si trotuarele, investitii pentru locuri de munca noi.

 • Unele proiecte sunt utile, altele sunt de competența CJ Buzău, altele sunt cu dedicație pentru clientela politico-afaceristă. Problema este la proiectul nr. 6, unde Primaria ar trebui să lupte ÎMPOTRIVA defrișării pădurii Crâng, a invadării cu mașini și a apariției în pădure a unor viloaie nesimțite, pentru că asta se vrea și așa se va întâmpla.

 • Doresc informatii suplimentare despre fiecare propunere.Deocamdata, cu informatiile pana la acest moment, sunt complet impotriva transformarii Paduriii Crang in parc si sifonarea banilor in continuare in Centrul cultural Marghiloman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.