Șase investiții. Iată ce se va face cu banii

Consilierii locali vor avea joi pe masă propunerea primarului C-tin Toma de împrumut a 13 milioane €.

Cei mai mulți bani, 5,6 mil. €, vor merge pentru modernizarea Bd. 1 Decembrie, a Bd. Republicii și a străzii Iazul Morilor din Broșteni (carosabil + trotuare).

Apoi, 3,4 milioane €, vor merge pentru transformarea cinema Dacia în sală de spectacole (teatru, concerte, film) și de conferințe.

Primăria Buzău a reușit să reintre în posesia fostului cinematograf de la un om de afaceri local, dar trebuie să investească pentru a reabilita sala de spectacole, lobby-ul, pasajul de acces în incintă și celelalte acareturi

Alte 3 mil.€ se vor folosi pentru reabilitarea Casei de Oaspeți din ansamblul Marghiloman, a grajdurilor plus amenajarea de teren și piste pentru hipism.

Cu grajdurile și „Casa de Oaspeți” se va încheia reabilitarea întregului Ansamblu Marghiloman

Sume mai mici din împrumutul bancar vor fi folosite pentru amenajarea unui cimitir municipal în Simileasca, achiziția de centrale termice pentru blocurile ANL și a unui Muzeu al Eroilor în Cimitirul Eroilor.

Vezi mai jos lista cu investițiile propuse și sumele care ar urma să fie împrumutate.

loading...

17 comentarii la „Șase investiții. Iată ce se va face cu banii

 • Doamne ajuta si sa speram ca va iese, Domnule Primar!

  Răspunde
 • Imposibil așa ceva, bătaie de joc, nu mai putem circula pe străzile din oraș și voi investiți în grajduri.

  Răspunde
 • Don Primarele de ce sa indatorezi locuitori pt. cimitire, hipism, muzee. Unde sunt bani 50% crestere a impozitelor pe ’21. In afara de sala Dacia restul sunt pt. firme de familie ale PSD .Restul cheltuieli anapoda ,bani sifonati. Anul asta avem bani cat a dat guvernul de coalitie, la anu poate nu va mai fi acest guvern si nu stiu daca cheltuielile astea șunt necesare/obligatorii anul asta.Don Primarele vrei sa ne lasi cu multe datorii in urmatori 3 ani. Care e ideea?

  Răspunde
 • Piste pentru hipism ?! La Buzau ?! Cu ce cai ?
  Dom’ Primar, judeca putin !
  Nu am auzit de bani imprumutati pentru un Spital nou, dar de „arterizene” si hipism vad ca aveti….
  Doamne ! Opriti-va ! Fabricile falimentate de dvs arata si motivele – PROST MANAGEMENT.
  Si asta v-o spune un sustinator al dvs.

  Răspunde
 • 4 km de strazi cu 5 milioane de euro? !Alte tari fac autostrazi cu pretul asta, noi asfaltam 3 strazi pe imprumut…

  Răspunde
 • Casa de oaspeti si grajduri? De asa ceva are nevoie Buzaul in sec XXI?
  Grajduri???
  Casa de oaspeti? Care oaspeti?
  Si totul la aproape 3 milioane de euro???
  Mai, oameni, voi chiar v-ati pierdut busola?
  N-am inteles eu nici pomisorii de 2 200 lei/buc, dar GRAJDURI?…

  Răspunde
 • Consider ca modernizarea cinematografului nu este o urgenta.Pandemia astra nu ne va lasa s-o folosim…..asa ca

  Răspunde
 • Nu spitale, nu parcari, strazi minimum necesar, in schimb facem grajduri si sali de spectacole care inghit milioane de euro. Cum sa coste 3.4 milioane euro amenajarea unei sali? Atat costa sa faci una noua, nu sa amenajezi interiorul.
  Se vor aduce si caii, barosanii Buzaului, aia care abiliteaza salile pe banii nostri, cu ce sa se distreze apoi si pe ce sa toace banii decat pe hipism?

  Răspunde
 • Si chiar de s-ar face grajduri, piste de hipism, piste de bowling, terenuri de golf etc, strigator la cer e ca sunt din imprumuturi. Eu stiu ca te imprumuti pentru lucruri esentiale, strazi, spitale etc, nu pentru divertisment. Si ne-a marit impozitele plangandu-se ca primaria e la ananghie, ca nu mai sunt bani. Parcam masinile prin mijlocul intersectiilor, ca nu avem parcari, desi loc ar fi sa le faca, iar el face piste de hipism.
  Stiti ce, aia care l-ati votat…asa meritati, 130 de milioane sa ne imprumute, nu 13, sa platiti pana va ies ochii!

  Răspunde
 • Domnule Primar Toma, dacă tot aţi prins ceva bani la ,,puşculiţa” municipiului, poate vă ajung şi de:
  1) – REFACEREA GURILOR DE CANAL din oraş cu unele normale, referindu-mă aici la cele de pe spaţiul pietonal, dintre blocuri sau de pe lângă blocuri (să ne civilizăm şi noi odată cu nişte acoperăminte normale a acestor guri, nu neapărat capace – pt. că am înţeles că se fură rapid astea, dar măcar să fie nişte chestii bine fixate şi ermetice, să simţim că trăim în civilizaţie, că ne-am săturat să tot vedem ŢIGĂNIILE DE IMPROVIZAŢII de pe vremea lui Boşcodeală, adică fel de fel de betoane sparte sau bucăţi de tablă găurită care mai e şi ruginită şi îndoită, de ies şobolanii de acolo şi mişună prin cartiere, inclusiv prin locurile pe unde se joacă copii).
  2) – MONITORIZAREA GANGURILOR prin video-camere pe bază de senzori de mişcare, dacă altfel nu suntem în stare să avem grijă de ele şi au ajuns să fie folosite pe post de WC-uri publice (un gang n-am văzut în BZ care să nu pută pestilenţial a urină, la care de multe ori se mai adaugă şi ,,plăcuta” imagine a unei fecale).
  3) – CURĂŢENIE, CURĂŢENIE şi iar CURĂŢENIE prin cartiere ! Puneţi URBIS-ul, RER-ul şi chiar şi POLIŢIA LOCALĂ la treabă să nu mai vedem gunoaie aruncate iresponsabil peste tot şi rahaţi de câine (că n-au chef proprietarii lor să le strângă rahatul) !
  Dincolo de asta, ştiţi ce peisaj dezolant apare în zonele cu blocuri din oraş mai ales după episoadele cu vânt puternic, când fel de fel de deşeuri din cârpe sau pungi/sacoşe ajung şi rămân fixate de crengile copacilor din cartiere, uneori chiar şi cu anii (fără ca cuiva să-i pese să le dea jos de acolo) ???
  VREM SĂ TRĂIM CU TOŢII ÎNTR-UN BUZĂU FRUMOS, MODERN, CURAT ŞI CIVILIZAT ? Atunci să punem în continuare umărul la treabă şi să ne ocupăm şi de astfel de ,,mărunţişuri” (cum le-ar zice unii), nu doar de proiecte de anvergură.
  Cu tot respectul şi încrederea că sunteţi CEL MAI BUN PRIMAR al Buzăului, un de-al dumneavoastră simpatizant şi votant anonim.

  Răspunde
 • Cand te imprumuti, trebuie sa faci ceva care produce bani si asta imediat !
  Cand ai surplus de bani, atunci cheltui si pe fantasmagorii.

  Lectia nr. 1 la Universitatea de Business, dle Primar !
  Asta e Kaizen ?! ‘Tui mama lui de Kaizen…., cred ca se rasuceste japonezu’ in mormant….

  Răspunde
 • Muzeu in cimitir? Cine sa meargă acolo? Vreau sa merg la muzeu, merg la București. Când terminați de asfaltat toate străzile?

  Răspunde
 • Să fie cu dedicație pt voi ăștia de l-ați votat!!!
  Oricum suferim cu toții dar asta e viața!
  Alt repiorter zicea într-un articol că se va împrumuta mai puțin… De unde o fi știut tereaca de 13 milioane de euro… Apropo reportere… De ce nu ne spui unde se vor duce banii proveniti din megaincasari? Din dublarea taxelor si impozitelor? Ca de fapt este contestată si se pare ca ar fi câștigat contestatorul…
  Cu respect Nelu Vasilache

  Răspunde
 • Mai bine sa intrebati cetateni din Buzau ce vor sa face-ti cu acesti bani ,nu hotarați voi asa cum va comvine voua …!!!

  Răspunde
 • Felicitări pentru consecventa domnului primar.Un gospodar hotarat si determinat sa faca „bine” buzoienilor.Un vizionar care a pus urbea noastră pe harta lumii si tot incearca acum sa repornească economia circulara…..De admirat tenacitatea cu care aplica managementul KAIZER (pe paine) si inventivitatea pentru finantarea unor investitii de succes gen grup romet.

  Răspunde
 • Străzile arată jalnic. Trotuarele arată jalnic. Șomajul este la un nivel ridicat.
  În schimb, Toma vrea pistă de hipism. Vai de noi, parcă suntem blestemați să avem parte numai de astfel de conducători.
  Nea’ Toma, avem nevoie de o astfel de pistă?! Este Buzăul cunoscut pentru așa ceva?!
  Altele ar trebui să fie prioritățile.
  O administrație modernă, orientată către plătitorul de taxe și impozite, o administrație transparentă.
  Dar, ce pretenții să ai de la unul care a pus un grup de firme pe butuci.

  Răspunde
 • Domnule Tereacă ! Dvs. ca cel mai mare specialist în viață în ”tomisme” puteți vă rog să-mi spuneți cine când și cum vor fi și plătite creditele astea și celelalte și alealalte și ălilalte și….toate ?? Buzău nu-i SRL să-l bagi în faliment, să-l tai, să-l bagi la FER vechi, să te someze nu știu cine și alte asemenea inginerii ”cu cap”. Sau este ???

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.