Săteni îngrijorați. Alunecare de teren amenințătoare. „Așa arată dealul Ciuhoiu. Casele au luat-o la vale”

Îngrijorare pentru locuitorii satului Dobrilești din comuna Merei.

„Așa arată dealul Ciuhoiu! Mergeți să vedeți ce fac oamenii din satul Dobrilești. Casele au luat-o la vale, nu se mai poate sta în ele!”, e mesajul trimis de un localnic reporterului buzoienii.ro.

Mesajul a fost însoțit de fotografiile inserate în articol.

„Între sat și Dealul Istriței e un deal mai mic care a luat-o la vale. Înainte de anii 70 acolo a fost un sat, dar lumea a fost strămutată tot din cauza alunecărilor. Acum, alunecarea se îndreaptă înspre aminințător Dobrilești. Localnicii nu au asigurare la case, iar acum vă dați seama că nimeni nu le mai face”, ne-a declarat un alt localnic. 

Inclusiv din satelit (vezi foto alăturat) se poate lesne observa zona turbulentă dintre sat și Dealul Istriței.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Săteni îngrijorați. Alunecare de teren amenințătoare. „Așa arată dealul Ciuhoiu. Casele au luat-o la vale”

  • Să vedeți și în dealul vii Dobrilesti cum au luat case la vale și primăria nu a luat nici-o măsură

  • Nimic nu poate fi mai trist ,când vezi că toată agoniseala ta de o viață se duce pe apă .Practic oamenii ăia sunt lăsați în voia sorții ,pentru că mulți dintre ei sunt bătrâni și bolnavi și nu pot să mai ia totul de la început .Autoritățile ar trebui să lase tot și să se ocupe de ei . Nu știu cum ,eventual să le construiască locuințe din acelea modulare ,să nu mai stea sub cerul liber ,și să-i mute în regiuni mai înalte ,unde apa nu poate ajunge .

  • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.