Scandal astăzi între fostul șef al Tribunalului și primarul Toma. C-tin Florescu, acuzat de primar că a trecut în tabăra Companiei de Apă

„Ați avut parte de scandal și astăzi. Știu că vă place vouă de la presă!”, a spus la finalul ședinței de Consiliu Local primarul Toma.

Scandalul s-a iscat aproape neașteptat între primar și consilierul PSD, fostul președinte al Tribunalului Buzău, C-tin Florescu. Neașteptat, întrucât până acum Florescu a fost unul dintre susținătorii și colaboratorii apropiați ai primarului. De aceea, cuvântarea lui Florescu a produs stupoare în sală. Totul a plecat de la acordarea unui „mandat special” reprezentantului primăriei în Adunarea Generală a Acționarilor de la Comp. de Apă. Termenul „special”, l-a înfricoșat pe Florescu, care se teme că va fi dat în judecată de Comp. de Apă și pus să plătească despăgubiri. 

„Ce e ăsta mandat special ? Am citit și eu, dar n-am găsit pe nicăieri așa ceva. Domnilor consilieri, dacă dă faliment Compania de Apă ? Dacă se va ajunge la pierderea contractelor de zeci de milioane de euro fonduri europene cum amenință cei de la companie ? Noi suntem răspunzători, nici primarul Toma, nici doamna Cristea, care ne va reprezenta în AGA. Eu n-o să votez așa ceva”.

Cuvântarea lui Florescu, jurist renumit, i-a speriat și pe ceilalți consilieri care, evident, nu au studii juridice. Ion Barbu, liderul de grup al PNL, a anunțat că nici el nu va vota proiectul.

În discuție a intervenit Georgeta Cristea, cea care ar urma să reprezinte Primăria „în groapa cu lei” de la Comp. de Apă. Aceasta le-a bătut obrazul, că ea femeie, are curajul de reprezenta interesele Primăriei Buzău, iar ei, bărbații consilieri, se tem că mandatul va fi unul „special” și nu unul obișnuit.  

„Domnilor consilieri, e perfect legal acest mandat! Scrie în lege. Îmi pare rău că nu am acum legea cu mine să vă arăt. De fapt, asta mi-au cerut și avocații Companiei, să vin cu un mandat special. Dvs. vă bateți joc de mine, m-aș duce acolo precum un maimuțoi”. 

Consilierul Barbu, de la PNL, a fost convins și a luat cuvântul pentru a anunța că după aceste lămuriri revine asupra deciziei și votează proiectul. Florescu însă, nu și nu, spre enervarea primarului.

„Domnule Florescu, bag de seamă că ați devenit și dvs. avocatul Companiei de Apă ? Ce s-a întâmplat cu dvs. ?”, a spus Toma, lansând bănuiala că Florescu s-ar fi întâlnit și înțeles cu gruparea Tescaru. 

„O să vă pun să vă cereți scuze pentru aceste cuvinte, măcar în particular. Cred că acest subiect a devenit o obsesie pentru dvs. Cum e și cu polițiștii locali și cu altele, nu le mai spun aici. Dăm aici hotărâri pe care Primăria le pierde apoi în justiție” a replicat Florescu.

„Spuneți aici, de față cu toată lumea domnule Florescu dacă aveți a-mi reproșa ceva”, a răbufnit Toma, ridicând glasul.

S-ar fi ajuns probabil la cuvinte și mai grele, dacă n-ar fi intervenit inspirat, șeful de ședință, consilierul Lambru Daniel, care a supus proiectul la vot. În timpul ședinței, cei doi au mai schimbat câteva replici, rămânând să aibă o discuție bărbătească după ședință. 

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „Scandal astăzi între fostul șef al Tribunalului și primarul Toma. C-tin Florescu, acuzat de primar că a trecut în tabăra Companiei de Apă

  • Domnule Trereaca se pare ca vei ramane curand fara FINANTARE !!!!
    sper sa nu o ei ca o jignire sau altceva ,o seara buna.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.