Viaţa Satului. Scandal în comunele de munte din județul Buzău. Muntenii s-au trezit cu datorii și penalități de milioane, deși și-au plătit impozitele.

„E scandal mare la noi la Bozioru. Aproape toți gospodarii s-au trezit cu datorii de zece, douăzeci și chiar treizeci de milioane. Noi, muntenii avem pământ la Padina. Părinții și bunicii noștri care au luptat în război, au primit pământ la câmp, la Padina. Ne-am trezit acum cu somații de Primăria Padina că avem de plată impozitul pe teren din anii 2005, 2006 și 2011. Asta deși noi am plătit la momentul respectiv. La acei bani restanți s-au calculat și penalități care depășesc cuantumul inițial al impozitului. Cei de la Padina cer acum milioane de lei vechi, funcție de suprafața de teren a omului”.

Astfel au grăit către reporterul buzoienii.ro mai mulți localnici din Bozioru veniți la Buzău cu jalba-n proțap.

Ionel Chiriță, primar Padina

„Da, așa e. Am trimis somații de plată către cei din Bozioru, dar și din alte comune. Oamenii figurează cu impozitul neplătit din acei ani, la care se adaugă penalitățile. Înțeleg că localnicii sunt revoltați, dar n-am ce le face. Banii au fost încasați de comuna Bozioru, care și i-a însușit. Sumele respective trebuiau trimise la Padina. Pe atunci, ca să-i scutim pe oameni de un drum la Padina, am trimis noi contabilul acolo. Dar cei din Primăria Bozioru i-au pus bețe-n roate. N-au vrut să-l ajute și i-au învățat prost pe oameni” a confirmat Ionel Chiriță, primarul din Padina.

Povestea a fost confirmată și de actualul primar din Bozioru, Valentin Grigore (foto jos).

Valentin Grigore, primar Bozioru

„Oamenii au toate motivele să fie supărați. Ei au plătit la momentul respectiv. Primăria din Bozioru a folosit acei bani în interes propriu în loc să-i trimită la Padina. Eu nu eram primar atunci, ci domnul Ion Crețu. Situația e puțin de cascadorii râsului. Domnul Crețu, cel vinovat de toată această situație, a dat recent în judecată atât Primăria Padina, cât și Primăria Bozioru. Și el se află în aceeași situație și el a primit somație de la Primăria Padina. Nu avem doar noi, cei din Bozioru, acest necaz. La fel au pățit și cei din Brăești, Odăile, Cozieni, Calvini, Cătina, Chiojdu și chiar din Prahova. Dar, eu vin și spun că o vină o au și cei de la Padina. S-au trezit abia acum că n-au încasat impozitul din 2005 și 2006. De ce n-au făcut somații în toți anii din urmă ? Ce-au așteptat ? De când sunt eu primar, din 2012, am chemat contabilul de la Padina la noi la primărie, am chemat și oamenii, a fost în regulă. De ce nu le-au spus în 2012 de pildă, oameni buni, voi plătiți pe anul în curs, dar știți că aveți datorii din 2005 ? Nu sunt datorii chiar de 30 de milioane, dar de 20 sunt. Am fost la Prefectură, la CJ Buzău, am cerut ajutor, adică bani pentru a se acoperi datoriile, dar degeaba. Oamenii trebuie să plătească din nou. Unii voiam să-și vândă terenurile, dar nu se poate încheia vânzarea până când în certificatul fiscal nu va scrie datorii zero”.

Auraș Tereacă

loading...

2 comentarii la „Viaţa Satului. Scandal în comunele de munte din județul Buzău. Muntenii s-au trezit cu datorii și penalități de milioane, deși și-au plătit impozitele.

 • La fel a fost si pentru unii din locuitorii comunei Cozieni.

  Răspunde
 • Un vis implinit dupa 24 de ani de

  chin,suferinta,procese si umilinte !

  Obtinerea Titlui de Proprietate pentru pamantul confiscat abuziv bunicilor mei PANTU ION si PANTU MARIA invatatori in Comuna Padina Judetul Buzau.Confiscarea a fost abuziva de regimul totalitar Comunist !
  Aceasta mareata realizare a fost facuta in mandatul eminentului,destoinicului dar si sufletistului Primar Domnul Chirita Ionel .

  Crezul profesional, simţul datoriei la catedră şi în viaţa de familie, credinţa în Dumnezeu, dar şi lucrul bun, făcut cu dăruire, l-au ajutat să depăşească umilinţa, batjocora, represaliile şi deprecierea sănătăţii pe toată perioada detenţiei în lagărul de exterminare, “Salcia Piatra – Frecăţei” din Insula Mare a Brăilei.
  Învăţătorul Ion C.Panţu se năştea pe data de 29 ianuarie 1899, în localitatea Padina, judeţul Buzău(pe acea vreme, Raionul Pogoanele),din părinţii Maria şi Constantin Panţu.Este primul copil al familiei, fiind urmat de fraţii:Alexandrina, Constantin, Eufrosina şi Melania.Urmeaza clasele gimnaziale în comuna natală, după care îşi continuă studiile la Şcoala Naţională de Băieţi(actualul Liceu Pedagogic)din Buzău, la ”SECŢIA ÎNVĂŢĂTORI”.
  Învăţătorul este cel care pregăteşte omul de mâine.El, mai mult ca oricare altul, are rolul de formare şi educare a tinerelor vlăstare, de integrare a lor în viaţă şi societate.Învăţătorul trebuie să fie acel cadru didactic care să fie o călăuză, care să-i dea fiecarui elev un ajutor efectiv şi să vegheze la “coacerea”în ritm propriu a inteligenţei inimilor.Tot el, învăţătorul, trebuie să formeze tuturor copiilor capacitatea de a folosi cu inteligenţă instrumentele muncii intelectuale şi gândirea, să facă apel la resursele personalităţii în curs de dezvoltare şi să ştie să înţeleagă toate aptitudinile şi toate mijloacele de exprimare pentru a putea reuşi consolidarea lor.
  Comuna Padina a fost astazi vineri 17 mai 2019 imbracata in haine de sarbatoare iar sufletul meu si al sotiei mele ADELA MARIANA LEOVEANU mai aproape de cei dragi plecati in lumea de dincolo,de cei care au plans,si suferit,de cei care au zacut in temnitile comuniste pentru toate nedreptatile si umilintele traite si indurate atatia zeci si zeci de ani pentru acest Pamant strabun.Dupa acest calvar visul strabunilor mei a devenit in aceasta zi de vineri o realitate,o realitate implinita pentru care lupta mea dupa decesul bunicilor,mamei si matusii mele nu a fost zadarnica.Implinirea nu ar fi venit poate niciodata daca Bunul Dumnezeu nu oranduia ca in fruntea Primarie Comunei Padina din Judetul Buzau sa fie minunatul om Chirita Ionel care cu rabdare,tact,intelepciune cu o extrem de mare abilitate si stapanire de sine,cu sudoarea emotiilor pe frunte sa faca dreptate si sa repare toate nedreptatile si ostilitatile anilor trecuti.De fiecare data cand imi amintesc de copilarie cand povestesc despre ea as fi vrut sa pot vorbi despre o casa a bunicilor,o casa de la tara,de livezi,flori,animale din gospodarie.Din nefericire acest lucru nu a fost,dar el a venit,totusi a venit desi putin cam tarziu pentru mine cand si peste mine au trecut ceva ani.Acum ce imi doresc eu este ca satul bunicilor mei,al mamei si matusii mele un sat devenit Comuna sa prospere si sa devina mult mai frumoasa sub conducerea Domnului Primar Chirita Ionel.
  In acest fel copii,nepotii,stranepotii sa inteleaga satul si traditiile lui si sa creeze amintiri de viata frumoase in acest sat din inima Baraganului.
  Comuna Padina are un trecut profund ancorat in istorie,dat fiind si monumentul din centrul comunei un trecut pe care Primarul Chirita Ionel a stiut sa il guverneze si ancoreze in tot si toate.Bun economist,bun idil,bun tata,bun sot Primarul Chiria Ionel a stiut sa administreze toate proiectele in care s-a angrenat dar mai ales sa administreze si finalizeze cu succes problema spinoasa a retrocedarilor terenurilor care au fost confiscate abuziv de vremurile totalitare.Functiile si oamenii sunt trecatori pe acest Pamant sunt ca o frunza in bataia vantului.Fiecare dintre noi avem o menire,o karma,un rost al nostru in aceasta viata cat salasluim pe acest Pamant,pe care suntem datori sa il aparam si muncim.Trebuie sa ne dorim sa fim oameni,dar oameni de omenie, sa ne dorim sa aparam dreptatea,legea si onoarea.
  Primarul Chirita Ionel a inteles acest lucru,si-a dorit acest lucru,a luptat pentru acest lucru,astfel ca in timpul mandatului dansului a aparut schimbarea dorita adica schimbarea de a face ceva.DA a reusit,si reusita a fost “IN A FACE DREPTATE ! “
  Buna credinta,corectitudinea si onestitatea au fost valorile morale de la care nu a facut rabat in incercarea dansului de a impune o administratie publica locala deschisa,transparenta si eficienta pentru oameni.
  In final vreau sa transmit Distinsului Domn Primar Chirita Ionel,familiei dansului,Primariei Padina si tuturor locuitorilor acestei comune gandurile mele bune,si credinta ca lucrurile frumoase nu se vor opri doar aici.
  PRIMARUL CHIRITA IONEL A FACUT DREPTATE !!!
  Cu deosebita stima si consideratie,
  Dr.LEOVEANU T.IONUT HORIA marti 21-MAI-2019

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.