UPDATE. Toate școlile și liceele din orașul Buzău în online!

UPDATE

Nu se învață cu prezență fizică la nicio școală și liceu din orașul Buzău!

Toate Consiliile de Administrație din școli și licee au decis „online”, probabil și la presiunea prefectului, pentru o săptămână (cel puțin).

Grădinițele din orașul Buzău vor fi și ele închise!

Știrea inițială

Conform anunțului ministerului Educației, școlile și liceele cu rată de vaccinare de peste 60% a personalului ar urma să înceapă de luni cursurile cu prezență fizică.

La nivelul mun. Buzău, majoritatea unităților de învățământ depășesc acest procent (unele cu mult, Hasdeu 82%, Școala Zangopol 94% etc).

Există doar 5 excepții, 2 licee și 3 școli:

Colegiul. M. Eminescu 42%

Liceul Sportiv 56%

Școala nr. 16 Ion Creangă (Micro V) 50%

Școala nr. 6 G-ral Baștan 52% (Micro V)

Școala Simileasca – Mihail Kogălniceanu 57%

Cu excepția acestor 5 unități de învățământ, cursurile ar trebui să înceapă de luni cu prezență fizică – mai ales că nu există nicio școală ori liceu din Buzău unde să fie suspendate cursurile în jumătate din clase, din pricina infectării elevilor.

Numai că, noul prefect se opune redeschiderii școlilor din oraș. Daniel Țiclea a a anunțat că va merge personal în Consiliile de Administrație din școlile și liceele buzoiene pentru a impune decizia de online.

„Voi face tot ce îmi stă în putință să împiedic deschiderea școlilor cu prezență fizică. Opinia mea e că școlile din oraș pot relua cursurile cel mult online. Dacă e nevoie voi merge în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ pentru a bloca începerea școlilor cu prezență fizică. Situația din spital e gravă, trebuie încercat să nu o agravăm și mai mult”, a spus prefectul Daniel Țiclea.

UPDATE: Poziția prefectului a avut succes, Consiliile de Administrație din toate școlile și liceele din orașul Buzău au decis cursuri online pentru o săptămână cel puțin.

Vezi AICI ratele de vaccinare de la nivelul fiecărei școli, grădinițe și liceu din Buzău.

loading...

6 comentarii la „UPDATE. Toate școlile și liceele din orașul Buzău în online!

  • Scoala 11 online

  • Fiind prefectul județului poate ajunge și ,,pe la țară,, la aia cu boala in bătătura dar cu pofta de școala in cap. Nu de alta dar aia din spitalul județean nu sunt doar din oras. Pe lista DSP sunt sate cu mai multe cazuri covid la mie decât Buzăul.

  • Foarte bine !

  • Foarte bine ,ce John?

  • Ticlea prefect? ???

  • Și Seminarul Teologic?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.