Școlile vor fi închise mult mai greu, grădinițele deloc!

„Școlile vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie”, a anunțat azi Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că preșcolarii, din creșe și grădinițe, vor participa la procesul educational și peste pragul de 6 la mie.

E o veste bună, școlile se vor închide mult mai greu. În precedentul an școlar cursurile se supendau când se ajungea la 3 la mie. „Școlile trebuie sa se deschida primele si sa se inchida ultimele”, a anunțat Sorin Câmpeanu

Alte decizii luate azi

Purtarea mastii in scoala va fi obligatorie pentru copiii peste 6 ani.

Activitatile sportive sunt încurajate sa aiba loc in spatii deschise.

Cîmpeanu: „Avem în vedere posibilitatea organizării ceremoniilor de deschidere a anului școlar în spații deschise, cu mască, nu mai mult de o oră – oră și jumătate”.

Regulile pentru redeschiderea școlilor și vaccinarea copiilor au fost decise vineri dimineață la Guvern, în cadrul unei ședințe care a început la ora 10:00 prezidate de premierul Florin Cîțu, la care au participat consilierul prezidențial Ligia Deca, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, secretarul de stat Raed Arafat, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, și Adriana Pistol, șefa Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.