Scumpire de bilet pe maxi taxi. A mai rămas un singur traseu cu 1,5 lei/bilet. Iată care este acesta

De luna viitoare preţul unei călătorii cu maxi taxi pe ruta nr. 4 se va majora de la 1,5 la 2 lei. Asociaţia Transportatorilor Traseului nr. 4 a făcut această solicitare către Primăria Municipiului Buzău, iar proiectul va fi supus spre aprobare consilierilor locali. Transportatorii au prezentat următoarele argumente:

  • Creşterea preţului la motorină cu 8%

  • Creşterea cu 48% a cheltuielilor cu personalul

  • Creşterea explozivă, cu aproximativ 111%, a asigurărilor RCA

  •  Creşterea manoperei service cu aproximativ 33%. 

E nevoie de aprobarea consilierilor locali întrucât la licitaţia de atribuire a traseului din iulie 2015, transportatorii de pe acest traseu au avansat ca preţ de călătorie suma de 1,5 lei.

Doar pe 7 se va mai merge cu 1,5 lei

După creşterea biletelor pe ruta 4, a mai rămas un singur traseu de maxi taxi pe care se va circula cu doar 1,5 lei pentru o călătorie. E vorba de traseul nr. 7.

„Ruta nr. 7 e ceva mai mică, iar transportatorii n-au majorat încă tarifele precum colegii de pe celelalte trasee. Trebuie precizat că pe ruta nr. 7 se merge cu un preţ mai mic decât cel licitat la atribuirea traseului. Au licitat cu 2 lei de călătorie, dar se merge cu 1,5 lei. În cazul în care vor dori să majoreze tariful o pot face oricând, fără a mai fi nevoie de un vot în Consiliul Local”, a precizat Graţiela Iordache, şefa Biroului de Comerţ şi Transporturi Locale din cadrul Primăriei Buzău.

Încă 12 zile şi linia de maxi taxi nr. 2 va dispărea

De la 1 mai va dispărea linia de maxi taxi nr. 2. Transportatorilor de pe acest traseu le expira licenţa la 30 aprilie, iar conducerea Primăriei Buzău a anunţat că aceasta nu va fi prelungită. Aşadar, de la gară până la Săpoca, via Mărăcineni, vor mai circula doar autobuzele de pe acest traseu. Conducerea Trans-Bus va suplimenta numărul acestora pentru a face faţă afluxului mare de călători în special dimineaţa între şase şi opt şi după-amiaza între 14.00 şi 16.00. 

Auraş Tereacă

 

loading...

Un comentariu la „Scumpire de bilet pe maxi taxi. A mai rămas un singur traseu cu 1,5 lei/bilet. Iată care este acesta

  • Scoateti de tot sa ramana doar autobuzele,soferi sunt niste nenorociti vorbedc LA telefon cand merg si numara bani IAR daca le zici the injura ,daca nu le dai 2 lei pe bilet si le dai 1,5 lei si nu ai cobori LA urmaroarea statie injura , sai scoata dracului de tot

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.