Se aduce pământ vegetal, apoi se însămânțează cu iarbă. În loc de gard viu

Astăzi a început campania de înfrumusețare a grădinițelor din jurul blocurilor din Buzău.

Muncitorii de la „Spații Verzi” au adus primele camioane cu pământ vegetal (vezi VIDEO mai jos) în zona blocurilor de pe Spiru Haret.

Marina Avram, șef serviciu Spații Verzi: „E prima acțiune de acest fel. Vom continua în tot orașul. După ce vom aduce pământ, zilele următoare vom însămânța cu iarbă, inclusiv cu plante perene. Sper ca împreună cu locatarii să reușim înfrumusețarea cartierelor Buzăului”

Zona dinspre Spiru Haret și Unirii poate deveni una etalon pentru restul orașului.

Parcările, aleile și trotuarele au fost asfaltate, spațiile verzi primenite, copacii toaletați.

Transformarea – în bine – față de anii trecuți e evidentă.

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Se aduce pământ vegetal, apoi se însămânțează cu iarbă. În loc de gard viu

 • Atâta timp cât locuiești cu ciobani în bloc, care fumează și aruncă chiștoacele în grădină sau diferite gunoaie de mici dimensiuni, ori fac gratare, nu poate fi un astfel de spațiu frumos și îngrijit. Dacă le atragi atenția, cică ai ceva cu ei. Doar eu cobor și adun gunoaiele aruncate de meltenii needucați sau purtate de vânt, restul privesc pe fereastră, majoritatea-s pripășiți de pe la sate în anii de „bum” economic comunist și-au rămas cu aceleași obiceiuri și mentalități, pe care este imposibil să le schimbi.

 • Gardurile din fier si țevile erau inestetice într-adevăr dar tufișurile nu deranjau pe nimeni.

  Scoatem si gardurile din plasă ruginite de la parcurile din oraș?
  Și tufele de la sala sporturilor ?

  Ori suntem Open City ori nu mai suntem.

 • Răspuns pt Manole Viorel. Panselutele despre care vorbiti nu sunt la suprapreț. Sunt din pepiniera Urbis Serv. Nu mai faceti, vă rog, afirmatii mincinoase.

 • @redactia

  De ce cenzurați mesajele precum face și primarul orașului ?

  Lăsați textul cumplet. Sunteți cam părtinitor din câte se pare.
  Adevarul nu trebuie să iasă la lumină?

  Bă mulțumesc pentru tăierea la montaj

 • Textele care conțin informații neadevărate sau care nu pot fi probate, insulte ori calomnii sunt cenzurate. E un lucru de bun simț și respect față de cititori.

 • Bd. 1 decembrie 1918 va intra in reabilitare totala in acest an. carosabil, trotuare, cabluri ingropate, spatii verzi. Banii sunt alocati, contractul e atribuit. Cel mai probabil Troia Construct va executa lucrarea. Vă multumesc.

 • Dl.Manole intai de a scrie un mesaj, gândiți de doua ori daca acel mesaj are o cale practica sau e aruncat asa fara rost.
  Dl.Manole, tufișurile nu au de ce sa mai fie in fata blocului, mai ales ca acolo se ascund câini, sobolani sau vara, sunt pline de țânțari. Mai nou, asta vara, am prins pe doi facand stiti voi ce, in acei boscheti sau tufisuri cum ii spuneți Dvs. Cred ca totusi veniti de la tara, dupa felul cum ganditi si cum scrieti. Ganditi inainte de a scrie ceva, ca nu e greu. Va rog eu! Se vor face in continuare in tot orașul Buzău aceste lucrari de înfrumusețare. Cred ca asa trebuie sa arate un oras, cum se întâmplă cu cartierele paralel cu Spiru Haret.

 • M-am liniștit acum, am văzut cum lucrează Troia. Să ne ajute Dumnezeu că de la autoritățiile locale nu mai aștept nimic de ceva vreme…

 • Ceva bun!
  Îmi pare rău pentru cei care nu simt că trăiesc dacă nu mai ciupesc câte ceva din bunul comun sau al altuia, dar grădinița ta o faci la curte, de cele mai multe ori la periferie ori localități limitrofe marilor aglomerări urbane. Că așa merge treaba aici, pe Europa. Pe Europa merge și cu călcatul pe iarbă, să șezi la o iarbă verde, o albină, un aer curat, la noi încă le doare pe flori. Când văd semnele alea cu atenționări mă simt precum ultimul cetățean needucat, cretin, dobitoc, indolent și nesimțit care crede primarul meu că sunt. Eu și restul cetățenilor.
  Gardurile sunt pentru hoți, iar în orașe nu faci decât să limitezi senzația de spațiu cu ele, nimic altceva. Dacă sunt și plasă sudată-style, e minunat! Evident, acum se vor kk toți patrupezii fix în fața balcoanelor celor de la parter, oh vai! Să le zică că, cu cât se împute, cu atât e mai rău pentru cei de la etajele superioare. Ar fi și asta o satisfacție.

 • @Florin
  Multumiri pentru repostarea articolului! Nu am stiut de el.
  De noaptea mintii – 4 800 lei pentru pus gazon si 700 lei pentru intretinerea lunara, pe 80 mp de teren? Incredibil!
  Iar acum, dupa pandemie, crize si razboi, preturile au explodat. Cat o mai fi acum super-oferta?

 • … ori tufișuri, ori iarbă, ori gard, cum.o dai, tot nemulțumiți sunt… tot periculos e… 😉

  … mai ales că nea ăla de mai sus deja zice că i-a și prins pe Penisa… ăăă, Denisa aia și cu încă cineva… 😉

  … că acuma, cu „descremenarea”, nu mai poți fi sigur că era cu unu’, poate era cu una, cu un trans sau, de ce nu, cu un maidanez… 😉

  … da’ înțeleg că nea ăla care i-a „prins” (?!?) e genul de comunist de bloc, vigilent, să știe tot ce fac vecinii… bun așa, to(n)t înainte, to’arăși…

 • @redactia, spuneti intr-un raspuns catre un comentator ca „Panselutele despre care vorbiti nu sunt la suprapreț. Sunt din pepiniera Urbis Serv”

  ne puteti comunica si pretul ?

  multumesc.

 • O să mă interesez la Urbis Serv cu rugămintea de a vă cere scuze când veți descoperi că nu e niciun suprapreț (și că obișnuiți să acuzați degeaba niște oameni).

 • Problema este lipsa de transparenta. Pe bd. 1 Decembrie 1918 cablurile vor fi ingropate tot ca pe strada Transilvaniei? Pistele de biciclete de pe Transilvaniei unde sunt? Sunt astfel de promisiuni desarte care sunt aruncate si enerveaza cititorii, precum a fost promisiunea cu aeroportul de la Boboc.
  @Redactia, daca se poate, se pot afla cauzele pentru care au disparut acele lucruri de pe Transilvaniei? Renuntarea la tei a fost un lucru bun, altfel se ajungea cu trotuarul ca pe strada Independentei.

 • Parcarea aferentă Asociatiei de proprietari PT33(blocurile 108 si 109) din fata comandamentului Diviziei 2 cînd se amenajează ptr inchiriere ?? SOLICITĂM AC.LUCRU DE PESTE 20 DE ANI ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.