Se agravează alunecarea de teren. Locuitori rugați să nu intre în panică

Se agravează alunecarea de teren de la Nehoiu (zona Bâsca Rozilei, Beteringhești, Arsele).

Un munte întreg a luat-o la vale (vezi VIDEO mai jos)

Din păcate, fenomenul nu se va opri aici. Din imagini se pot lesne observa „valurile” formate mai sus de zona care se prăbușește deja.

AVERTIZARE DE INTERES PUBLIC LOCAL

Primar Nehoiu:Avertizarea e pentru locuitorii din BETERINGHEȘTI – BÂSCA ROZILEI și ARSELE.

În zona Grihotiș – Beteringhești s-a produs o alunecare de teren, pe o suprafață considerabilă (estimare aproximativ 30 ha).

Cauzele sunt naturale, nu se raportează la intervenții umane – construcții sau amenajări – care să vicieze structura și profilul solului, dar natura exactă a lor nu o putem preciza fără un raport de specialitate.

Expertiza ne va îndruma către următoarea etapă, aceea a limitării și consolidării zonei.

Una dintre măsurile de necesitate pe care le-am luat a fost devierea cursului de apă al Izvorului Grihotiș Beteringhești, către zona Arsele.

Îi rog pe locuitorii din Arsele să nu intre în panică, deoarece devierea cursului nu presupune și mărirea debitului, astfel că nu se vor înregistra pagube sau disconfort”

Cauza alunecărilor poate fi absorbția și îngreunarea solului din cauza apei căzute în mari cantități în ultima vreme (pe fondul unui sol argilos). Unii localnici pun problemele apărute și pe seama galeriilor săpate în munte de Hidroelectrica pentru a dezvolta capacitățile de producție a anergiei electrice.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.