Inconvenient. Se aude un huruit continuu de la cazanul de apă caldă

Nemulțumire a locatarilor blocurilor din jurul puntului termic din Dorobanți I, după punerea în funcțiune a cazanului de apă caldă.

Mai mulți cetățeni din zonă au reclamat către reporterul buzoienii.ro zgomotul produs de centrală și un anumit miros al gazului degajat după ardere.

Azi, la prânz, reporterul a mers la fața locului pentru a auzi cu urechile lui, dar și pentru a verifica existența mirosului.

Un locatar de la etajul patru din cel mai apropiat bloc l-a invitat în apartamentul său pe reporter.

Concluzii:

1Zgomotul – mai exact un huruit – există și e deranjant. „Dacă închidem ferestrele se aude mai puțin spre deloc. Dar, în apartament e cald încă, trebuie să deschidem ferestrele pentru a intra puțină răcoare. Cu răcoarea intră, din păcate, și acest huruit continuu”, a spus locatarul.

2Miros deranjant nu s-a simțit. „Acum nu e într-adevăr, dar mai apare uneori când bate vântul încoace. Ar trebui prelungit coșul de fum cu vreo doi metri și atunci s-ar duce peste bloc”, a adăugat locatarul.

Acum, coșul de fum depășeste doar cu vreo jumătate de metru înălțimea blocului

La coborârea din bloc, doi domni se uitau și ei înspre coșul de fum. Discutau și făceau din când în când poze. „Uite, dânșii sunt de pe la firmele care au lucrat aici”, mi-a suflat un cetățean.

Reporterul, fuga după ei.

„Avem rugămintea către locatari să fie înțelegători vreo două săptămâni. O să rezolvăm și cu zgomotul, o să prelungim și coșul de fum. Încă mai avem de făcut unele reglaje”, a spus unul dintre cei domni. Reporterul n-a apucat să-i întrebe cine sunt și de la ce firme/instituții, întrucât s-au suit în mașină și au plecat.

Mai sus s-a fotografiat cazanul care asigură apă caldă pentru aproximativ șase mii de apartamente rămase în sistemul centralizat. O primă măsură luată în ajutorarea cetățenilor de la blocurile din jur e închiderea cazanului pe timpul nopții, când consumul de apă caldă e foarte mic, iar apa din conducte se păstrează caldă mai multe ore.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Inconvenient. Se aude un huruit continuu de la cazanul de apă caldă

 • Auras, celebrul Ion Iliescu fostul sef de partid al nu mai putin celebrului prefect PSD de Buzău, Aurel Gubandru, actual director RAM si coleg de partid cu dl. Toma, te informeaza ca in zona Unirii Nord, respectiv unde este sediul celebrului partid mentionat, nu este apă caldă la robinet nici la această oră! Asta in ciuda tuturor stirilor voioase pe care le-ai publicat legate de acest subiect! O seara plăcută!

 • Cred că reporterul trimis pe teren ar fi bine să treacă pe la un cabinet ORL.
  Din câte se pare MINIMALIZAŢI INTENŢIONAT situaţia gravă de la faţa locului. Zgomotul este foarte mare iar calitatea aerului din zonă a scăzut, crescând foarte mult nivelul de CO2, NO şi NO2.
  Pentru cineva care a stat în zonă 5-10 minute nu este un pericol. Pentru cei care locuiesc acolo situaţia se schimbă dramatic. În plus, acum cazanul funcţionează doar la 25% din capacitate, pentru asigurarea apei calde. Oare cum va fi când va dudui la 90-100% din putere? Vă invit atunci să locuiţi câteva zile într-un apartament din zonă.

  Oricum, situaţia se va reglementa cât de curând, când specialiştii de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului din Bucureşti vor veni cu aparatură specifică în zonă pentru a efectua măsurători. Sperăm ca atunci Primăria să aibă documentele şi răspunsurile pregătite.

  Se vede foarte clar că ţineţi isonul în tot ce face primarului. Mai ales la cele rele.
  De ce nu scrieţi şi despre faptul că aleile din jurul P.T.4 au fost asfaltate anul trecut şi acum au fost sparte? Dar despre Str. Al. Marghiloman, asfaltată tot anul trecut, care acum este spartă în foarte multe locuri, are deja gropi iar gurile de canal distrug suspensiile şi articulaţiile maşinilor? Astea nu se văd? Ne-am săturat de lucruri făcute în grabă şi de mântuială la nişte preţuri de autostradă! Dacă vreţi să fiţi un formator de opinie, aşa cum poate vă consideraţi, fiţi corect, coerent şi de partea buzoienilor!

 • Chiar toata presa din acest oras il sustine pe acest primar? Sa nu ma inteleaga cineva gresit,nu spun ca ar fi un primar rău, a facut destule pentru acest oras(lucruri normale ce trebuiesc facute de primărie) dar cand greșește fiți cerebrali si spuneti adevarul!

 • Dar cu ce a greșit ? Că a găsit în doar câteva luni o soluție prin care șase mii de familii vor avea căldură în calorifere la iarnă ? Sau că după doar nouă zile de când Ecogen a sistat apa caldă, RAM-ul a fost în stare să o dea din surse proprii ?

 • Răspuns la Adrian. Și nu chiar toată presa îl susține pe Toma. Mai sunt unii care suspină după Boșcodeală, cel care le băga în cont 200 de milioane în fiecare lună. Pentru banii ăștia, nu ziceau nici pâs împotriva lui Boșcodeală, iar acum când se mișcă în sfârsit ceva în acest oraș lor le pute totul.

 • Acest cazan produce un zgomot evident in tot perimetrul unde este amplasat. Si zgomotul acesta se propaga asa de urat incat dimineata la 5 cand porneste zguduie geamurile si huruie ca la un cutremur. Si in timpul zilei rezonantele sunt asa ridicate incat in camerele ce sunt pe partea cu cazanul avem un zgomot infundat tot timpul. Nu e posibil asa ceva este o bataie de joc generala. Este ca o teroare sa ajungi in casa totul duduie infundat si constant. La 22.30 cand se opreste urechile sunt infundate.Imbolnaviti oamenii si ii sacrificati pentru incompetenta voastra. Sa vina ei sa stea in astfel de „zona industriala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.