Se caută firma care să facă proiectul campusului universitar

E probabil vestea primei jumătăți a anului la Buzău.

În curând va începe proiectarea campusului universitar de la Buzău.

Primăria Buzău a întocmit caietul de sarcini și a urcat pe SEAP documentația de atribuire a contractului pentru proiectul tehnic + studiul de fezabilitate.

Campusul va fi ridicat pe un teren al Primăriei Buzău situat la ieșirea spre Vernești (vizavi de depozitul Ursus)

Aproape 3 milioane de lei e pregătită Primăria Buzău să plătească firmei care va face proiectul tehnic (PT) + studiul de fezabilitate (SF) + asistența tehnică pe durata execuției.

Primăria Buzău vrea să aibă gata SF-ul și PT-ul cât mai curând pentru a urca apoi pe SEAP licitația pentru desemnarea constructorului (cel mai târziu la toamnă).

Vestea bună e că Buzăul are banii de construcție (20 mil. €, finanțare U.E.), dar, atenție, condiția e ca totul să fie gata în 2026! De aceea necesitatea trecerii cu celeritate de la o etapă la alta.


Viitorul campus universitar de la Buzău va găzdui trei facultăți tehnice ale Universității Dunărea de Jos din Galați: 

Tehnologia Construcțiilor de Mașini,

Ingineria Mecanică și

Ingineria Produselor Alimentare.

C-tin Toma, primar Buzău: „Ne-am fixat ca țintă pentru un prim an de studiu să școlarizăm aici 100 de ingineri și 200 de muncitori înalt calificați pentru industria buzoiană. Prin înființarea campusului universitar 1) vom ajuta firmele și industria buzoiană și 2) vom păstra acasă măcar o parte din copiii buni ai orașului și județului”

Ce va conține campusul

Clădiri pentru educație: Săli de clasă, Laboratoare, Bibliotecă, Mediateca şi Săli de informatica + Zona Administrativă
Ateliere de practica – tip hala
Cladire pentru internat/cazare (cca 100 de beneficiari) + cantina
Cladire centru comercial/cafenea
Cladire Incubator de afaceri, sala de expozitie, sala multifunctionala
Teren de sport multifunctional
Zona de recreere – mini-amfiteatru in aer liber cu zona de scena
Zona de sere didactice
Alei pietonale, zone verzi, piste de biciclete, parcare, statii de incarcare vehicule electrice

loading...

18 comentarii la „Se caută firma care să facă proiectul campusului universitar

  • Suna bine! Speram sa gaseasca si constructori seriosi, si cadre didactice apoi !

    Răspunde
  • Vrabia malai. visează. Până în ’26 in nici un caz. Cât a durat să se facă rondul de la Dragaica? Și cred că lucrarea va fi adjudecata de Concas

    Răspunde
  • Daca intr-adevar s-ar finaliza cu succes acest proiect, am avea numai de castigat. Incet incet incep sa se aseze lucrurile si o data finalizate anumite lucrari, poate se mai domolesc si contestatarii care nu vad sensul la nimic din ceea ce se incearca. Cu siguranta si in acest caz vor exista pareri ca nu este o investitie, ci doar un mod destept de a sifona niste bani catre Troia sau alta firma de casa. Poate sunt eu prea optimist, dar in ritmul acesta Buzaul chiar o sa arate ca un oras european. Nu de top, din cauza calitatii unor lucrari (bani putini domnilor, de aceea), dar clar mult mai bine decat mi-as fi imaginat acum 10 ani. Toate cele bune tuturor si fiti un pic mai buni!

    Răspunde
    • Poate ii școlarizați și pe asistații social că avem o grămadă…poate ii întrebați și pe cei care nu au un loc de muncă și n au avut in viața lor de unde au bani să trăiască. Spun asta pentru că cei care muncesc, au o firma mica i ați înnebunit cu controalele….

      Răspunde
      • Sunt partial de acord cu dumneavoastra in ceea ce priveste controalele si obligatiile pe care le au micii intreprinzatori, fata de multinationale care sunt tinute in puf. Sunt foarte multe piedici legislative, care dau de gandit multora inainte sa se apuce de o afacere, dar care ii influenteaza negativ si pe cei care s-au incumetat sa faca afaceri pentru ca duc inevitabil la evaziune fiscala. Totusi, cate firme mici si mijlocii functioneaza macar 75% legal? Si uite ca inca functioneaza, pentru ca nu taie bonuri, chitante? Cate firme mici si mijlocii isi platesc salariatii decent? Fara suparare, insa patronul roman, lasand la o parte piedicile, are o gandire de imbogatire imediata, nu gandeste pe termen lung si nu se gandeste la salariati aproape deloc, ci exclusiv la sine. In general, salariatii sunt doar niste vaci bune de lapte, iar cand se intampla ceva, la gunoi direct cu ei. cand au scazut TVA-ul la un produs, ati cumparat dumneavoastra acel produs sau acel serviciu mai ieftin? Pe naiba! Diferenta de bani s-a dus direct in rezervorul jeepanului, pentru ca salariatul este vai si amar de cu.u lui. A fost nebunia cu covidul si au avut viata grea cei din HORECA. Au existat ceva masuri, insa masurile cele mai bune au fost luate de cei care nu taie si nu au taiat niciodata chitanta, ca sa recupereze. Este ok? Vreti sa nu-i controleze, dar ei singuri se controleaza sa nu bage mana pana la cot in borcanul cu miere? La asta se rezuma totul… sa furi cu o limita de bun simt, nu ca romanul. Fara taxe cum vreti sa se dezvolte tara asta? Pentru ca vreti drumuri, vreti parcari si multe altele. Cum sa se faca fara o incasare corecta a darilor?
        In ceea ce priveste asistatii sociali, solutia nu este atat de simpla pe cat pare. Stiti de ce? Pentru ca daca i-ai lipsi de orice sprijin material, unii se vor intoarce in campul muncii, dar cei mai multi or sa va dea in cap si pentru 5 lei, pentru ca mai apoi sa se duca la inchisoare unde or sa traiasca tot pe banii dumneavoastra. Cat timp taierea ajutoarelor nu este coroborata cu pedeapsa cu moartea sau cu munca silnica, pentru talharie … nicio sansa pentru un echilibru.

        Răspunde
  • Dacă reabilitarea liceului Eminescu a durat 5 ani,construirea unei facultăți va dura 10.

    Răspunde
    • Toți constructorii știu că e mult mai greu să repari decat sa construiesti de la zero.

      Răspunde
      • Pe asta ai scos-o din experienta ta de constructor sau asa ti-a zis primarul tau favorit? Ca si el are vasta experienta in constructii. De carute, ce-i drept, dar tot constructii.
        Ori te-ai lasat pacalit de faptul ca repararea/reabilitarea apartamentelor din Centru ale Companiei de Apa a costat mai mult decat ar fi costat sa le faca noi, de la zero?

        Răspunde
        • Tot 8% maxim o sa luați! Și iar mai bociti 4 ani! Greu e in opoziție “ rachetistule”

          Răspunde
          • Asistatule social, mai lasa lupta de clasa ca asta nu e nici o chestiune politica!

            Nu exista „voi” si „noi”, asa cum v-au invatat pe iubitorii de comunism tatucii Lenin si Stalin, ceea ce citesti tu aici este doar vocea locuitorilor Buzaului si atat.

            Nu e nici o lupta politica! Si stii de ce? Doua motive principale : majoritatea oamenilor nu dau doua cepe degerate pe politica in general si pe cea romaneasca in special si, la fel de important, primaria este despre administratie, nu despre politica. ADMINISTRATIE, materia la care nu reuseste sa ia examenul de 30 de ani primarul pe care il toti pupi.

            Pacat ca tu si stapanii tai nu puteti intelege asta. E despre oameni, nu despre bani si interese. OAMENI!!!

            Răspunde
        • Este nostim cum o certitudine este pusa la indoiala cu atata usurinta. Nu-ti trebuie un nivel de inteligenta peste medie ca sa-ti dai seama singur ca intotdeauna un lucru facut de la zero este mult mai facil si de multe ori mai convenabil din punct de vedere economic, fata de ceva distrus. La Eminescu nu a fost vorba doar de o zugraveala, ci a implicat lucrari ample de reabilitare, pentru ca in caz de cutremur, acel prestator va raspunde atat pecuniar cat si penal, daca se va darama cladirea. Una e sa umbli la structura de rezistenta si sa vezi ce ai putea face ca sa o aduci la starea initiala (nu-i stii in totalitate viciile) si alta mancare de peste e sa o faci de la inceput. Asta nu inseamna ca reabilitarea colegiului eminescu nu a fost extrem de indelungata intr-un mod total nejustificat. Cu un constructor bun, nu o firma de cartier care sa subcontracteze, se poate face in termen acest campus. Vom trai si vom vedea.

          P.S. este de asemenea nostim cum cei care critica in continuu orice face primaria, nu pun si ei un nume la postare, indiferent ca este fictiv sau nu. Vezi intotdeauna ori anonim ori nu stiu ce titlu despre Toma.

          Răspunde
  • Doamne fere’ sa zici de bine de Toma , ca gata, sare imediat Mirel ot Bouzeos, Zbirus Magnificus sa zica de ceva de „dulce”.

    Răspunde
    • Nu e nevoie sa zica nimeni de bine de Toma, tu si inca unu il pupati asa eficient ca nu are nevoie de alte pupaturi.

      Răspunde
      • Te pup pe palarie si ne vedem la alegeri Anonimule. La cati alti anonimi se bocesc pe aici, te-ai astepta ca Toma sa fie pe undeva pe la 10%.

        Răspunde
  • Problema e ca iti ia jumate de ora sa iesi din oras prin zona aia, ca o banda este ba banda de autobuz, ba parcare. Fara benzi de incadrare, fara nimic, doar sicane la tot pasul.

    Răspunde
    • Ieri am vb cu unu care a spus ca sa ajunga peste pod din cart. Posta i-a luat 45 min. Cand am intrebat de ce nu s-a dus pe jos, ca facea 10 minute pe sub pod, a ramas siderat de asemenea posibilitate.
      Daca s-ar putea face o radiografie a inteligentei celor blocati pe podul Dragaicii cred ca media IQ nu depaseste 60.

      Răspunde
  • Nu era mai folositor un cosmodrom, un centru de scafandri, un șantier naval, o fabrică de avioane/rachete (tot este Buzăul orașul aviației și parașutismului românesc), asta ca să mai glumim și să facem haz de necaz.
    Sunt tare curios cum arată un „incubator de afaceri”, o „mediatecă” și mai ales un „muncitor înalt calificat”.
    Ceea ce este important este faptul că nu lipsesc pistele de biciclete (pentru viitorii studenți), parcările și stațiile de încărcare vehicule electrice (pentru cadrele didactice).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.