Se deschid parcurile, cimitirele, instituțiile publice și târgul auto

Vești bune pentru buzoieni. De mâine buzoienii vor putea merge, fără restricții, în parcurile din oraș.

În ultimele săptămâni, accesul în parcurile din Buzău a fost interzis în intervalul 19.00 – 07.00

De mâine se va redeschide târgul auto de la Drăgaică, dar și cimitirele din municipiu.

De luni s-a probat program normal în instituțiile publice pendinte de Primăria Buzău (cu câteva restricții pentru vizitatori, vezi mai jos).

Rămân deocamdată cu lacăte pe uși locurile de joacă, apreciindu-se riscantă deschiderea acestora.

Măsuri de relaxare, mun. Buzău

Accesul in parcurile din municipiul Buzău este permis inclusiv după ora 19:00, anunlându-se restricția anterioară

Se aprobă accesul liber in cimitirele de pe raza municipiului Buzău.

Se aprobă redeschiderea târgului auto din incinta platformei Drăgaica, spațiu gestionat de Piețe Târguri și Oboare, cu condiția obligatorie de respectare a distanțelor legale și purtarea măștilor de protecție.

Se aproba program normal de lucru cu publicul, începând din data de 18.05.2020, a Instituțiilor publice din subordinea Primăriei municipiului Buzău, prin revocarea art. 4 din Anexa 1 la Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență nr. 2/17.03.2020, cu respectarea următoarelor măsuri:

 • Accesul în incinte va fi limitat la maxim 5 persoane.
 • Este interzis accesul persoanelor care prezintă vădit simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut,rinoree).
 • Se va stabili triajul tuturor persoanelor in zonele de acces din instituții, prin măsurarea temperaturii corporale de la distanță cu termoscaner. Se va interzice accesul persoanelor care au o temperatură corporală mai mare de 37°C.
 • Pe toata durata accesului, persoanele vor purta obligatoriu măști de protecție și vor respecta distanța fizică prescrisă.

Vezi mai jos documentul oficial (click pe săgeată pt. pagina următoare):

Hot-10-CLSU

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

10 comentarii la „Se deschid parcurile, cimitirele, instituțiile publice și târgul auto

 • Mare prostie sa se deschida dintr-o data atatea si mai ales Talciocul! Voi chiar n-ati vazut cati inconstienti se mai plimba intre noi?Garantat mai ,,facem “cel putin 100 in prima saptamana!

 • @ Tereaca: Ar fi util sa cereți un punct de vedere al marilor lanturi de magazine: Carrefour, Kaufland, Lidl, Penny de ce nu crează un culoar care sa intre in magazine si sa meargă intr o sigură direcție, cu săgeți astfel încât oamenii să nu se întâlnească deloc sau cat mai putin față in față.
  Mulțumim

 • Spre ca la Talcioc se da drumul doar pentru vanzarea – cumpararea de masini nu si pentru tarabele cu ciurucuri …

 • Cred ca lor le-ar conveni si ar amenaja (ieri!) culoarul de care spuneti dvs. – numai că să poată deschide mall-ul. Dar (deocamdată) nu dau voie autoritățile.

 • @ Anonim
  Ideea pare logica, dar va rog sa va puneti in pielea unui uituc: a ajuns aproape de case si isi da seama ca a uitat ceva, de exemplu o paine, care e la intrare. Cum face? Reia ciclul?
  De aceea cred ca, desi logica, masura este inaplicabila.

 • Intrebare catre autoritati si reporter: care este diferenta dintre un copil care se joaca in incinta unui loc de joaca, special amenajat si un samsar de masini (+ “gura casca”) din Dragaica?

 • Cu Talciocul au dat-o in bara! Foamea de bani a celor de la piete, targuri si oboare e mare tare daca s-a adoptat o astfel de masura. E cea mai proasta masura ever! Treaba e ca raspandirea comunitara a COVID care se va produce in Talcioc e un fel de bomba cu ceas!
  PS: Nu pot sa-mi inchipui cum va fi respectata distantarea sociala in talcioc!

 • Raspuns pentru Anonim: BANII!!!…

 • Nu se deschide niciun talcioc! Se dă voie doar la vizitarea masinilor expuse. Si lucrul asta ca fi limitat imediat daca se va constata ca sunt prea multi înauntru.

 • Da, ai dreptate, Klaxxy.Tare mi-e teama ca ai nostri copii ne vor judeca vis a vis de ce facem si cum gandim acum. Nu-mi vine sa cred, “vizitarea masinilor expuse”. Activitate economica de importanta vitala, ce sa zic.
  PS: O taraba cu mici si bere si o vanzatoare de seminte in zona si tabloul este complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.