Se fac stațiile de autobuz. Azi s-a turnat fundația copertinei

Proiectul de pe Bd. Unirii din Buzău – lucrat de Strabag – se apropie de finalizare.

Astăzi a început realizarea stațiilor de autobuz – pe care proiectantul le-a prevăzut în refugiile de mijlocul arterei.

Azi s-a turnat fundația pe care se va sprijini copertina stațiilor – Foto Unirii Sud
Călătorii vor ajunge în refugii prin intermediul trecerilor de pietoni atunci când se va face verde la semafor

Tot astăzi a început și finalizarea pistelor de biciclete de pe Bd. Unirii.

În opinia multora realizarea pistelor de biciclete e cel mai util lucru al proiectului de modernizare de pe Bd. Unirii
Asfaltarea merge repede, se folosește un utilaj special care așterne asfaltul colorat. După asfaltare se va completa cu pământ vegetal în spațiile verzi

Ultima lucrare din acest an de pe Unirii din acest an va fi înlocuirea semafoarelor – de acest proiect de ocupă o altă firmă, Swarco.

După ce Swarco va monta noile semafoare inteligente, Strabag va finaliza asfaltarea intersecțiilor, iar autobuzele Trans Bus vor putea circula pe banda specială de pe mijloc. Atunci și Trans Bus va putea scoate pe trasee noile autobuze electrice – 13 la număr.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Se fac stațiile de autobuz. Azi s-a turnat fundația copertinei

 • Iupiiiii….

  Sperăm că urmează și o campanie de educare a publicului țintă al Transbus dat fiind că acesta, fie vorba intre noi, reprezintă categoriile cele mai indisciplinate și nu vor trece doar pe la semafor și doar când acesta este verde ci se vor napusti spre statie din toate direcțiile și pe cea mai scurta cale, că doar suntem în România și acum au și mingea la fileu s-o facă.

  Doamne-ajută ca semafoarele sa nu fie cu buton, că nu mai circula nici un autoturism pe Unirii….

  Apropo, vreo soluție adecvată, de bun simt, inteligenta pentru viitoarea destinație a miilor de mașini acum parcate pe Unirii ?!

  Dar cum procedam cu sutele de afaceri de pe la parterele întregului Unirii, care afaceri au patroni, angajați și clienți.
  Conform noilor tendințe TOȚI aceștia vor trebui sa vina pe jos de-acum înainte sau are administrația vreo soluție ca aceștia să se poate folosi si de autoturism ?
  Întreb cât se poate de serios !

  Răspunde
 • Si eu foarte serios iti voi raspunde la ultima-ntrebare: toti vor veni pe biciclete avand in vedere achizitia velocipedelor inteligente si constructia pistelor pentru acestea. Ca alternativa vor mai fi si mijloacele de transport in comun, asta este si ideea sa se renunte la folosirea autoturismelor personale, le vom vinde cu totii. Succes!

  Răspunde
 • Dar dacă pe refugiul respectiv nu va fi loc pentru toată lumea care urcă sau coboară – cam cum este la Bisericuța copiilor, unde sunt multe trasee de autobuz pentru oraș și în afara orașului.

  Răspunde
  • Se va mări spațiul destinat călătorilor dacă nu e loc, pentru că refugiile sunt prevăzute și cu spațiu verde.

   Răspunde
 • Or sa fie multe accidente în zona stațiilor de autobuz. O idee foarte proasta cu stațiile de autobuz pe centru stazii. Plus un carambol când autobuzele de pe banda centrala vor iesi și vor face la dreapta.

  Răspunde
 • Ce ne-am face noi fara gandirea colosala a tatucului Toma ?!

  Răspunde
 • Păi mintea mea nu poate pricepe cum pot încăpea între 30 și 50 de persoane așa cum stau acum călătorii în fața la Bisericuța copiilor – pe un refugiu de 1,5 metri și cu adăpost și cu iarbă verde.

  Răspunde
 • Domnule redactor dumneata ai avea curaj să-ți trimiți fie un copil, fie un vârstnic sa ia autobuzul în condițiile în care acesta va trebui să aștepte autobuzul pe acele spatii foarte înguste, pe o parte trecând autobuzele și pe cealaltă trecând în viteză autoturismele ?!

  Mi se pare un potențial imens de accident.
  Poate niste copii se îmbrâncesc, poate un.
  varstnic aluneca, poate e polei, poate una, poate alta, și respectivul ajunge in fața unei mașini.

  Dar dacă acel copil vede autobuzul oprind in statie iar el mai are încă vreo câteva secunde la semafor și gaseste de cuviință să o ia la fuga, incercand să dribleze autoturismele, in ideea de-a nu scăpa autobuzul ?

  Nu, nu incercati să dați vina pe UE !

  Răspunde
 • Poate le-or face mai drepte si ei daca tot ii laudati ca au cu ce … prin micro3 zici ca sunt facute ca sa nu adormi pe bicicleta.

  Răspunde
 • Pistele de biciclete sunt o glumă, sunt pe post de parcare, deci impracticabile, plus ca nu au continuitate, sunt întrerupte, cum este în fața Boromir Micro3 pana la Medlife aproape 500 de metri, pai pe acolo cum circulam cu bicicleta…sa ne spună dl Primar…iar cu stațiile de autobuz sunt de acord cu ceilalți de mai sus, vor fi foarte multe accidente.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.