Se fac trotuare în Buzău. Pe mai multe străzi – vezi foto de AZI

Dacă străzile din Buzău s-au mai făcut (peste 150 în ultimii 4 ani), nu același lucru s-a întâmplat cu trotuarele. Majoritatea, din oraș, poartă asfaltul original din urmă cu 40-50 de ani.

Aproape o minune

Fotografia de mai sus e de azi, la prânz. A fost surprinsă de reporterul buzoienii.ro pe Aleea Industriilor.

Muncitorii lucrează de zor la înființarea trotuarului (care probabil că a existat cu zeci de ani în urmă, dar a dispărut).

Pe anumite segmente s-a turnat deja placa de beton peste care se vor pune dale.

Lângă trotuar se va amenaja inclusiv pistă de biciclete. Surpriză, nu vor mai fi cabluri pe stâlpi, toate firele urmând să fie îngropate.

Start și la trotuarele de pe Bd. Unirii

Fotografia de mai sus a fost surprinsă de reporterul buzoienii.ro după amiază (ora 17.00) pe Bd. Unirii, vizavi de blocurile de la Orizont.

S-a lucrat și aici, de dimineață la trotuare. Pe ambele părți ale Bd. Unirii.

Și aici vor fi piste de biciclete și canalizații pentru îngroparea cablurilor (la asta lucra echipa de muncitori din imaginile de mai sus).

Lucrările la trotuare se apropie de zona centrelor comerciale „de la avion”

Peste câteva zile se vor relua lucrările și pe str. Transilvaniei – unde de asemenea se vor reabilita trotuarele.

Pe lângă Strabag, lucrează și Urbis

FOTO AZI: Trotuare recent asfaltate + carosabil + parcare (cu locuri marcate) și pe strada cu Muzeul Județean. Cam frumos, nu ?

Citește și:

loading...

17 comentarii la „Se fac trotuare în Buzău. Pe mai multe străzi – vezi foto de AZI

 • Multumim partidului !!
  Trebuia sa le faca demult, ne.au furat si mancat banii 30 ani!
  Noi ii platim pe ei

 • Va dati seama ?! In Buzau se fac trotuare ! In 2021 ! TARA membra UE !
  E foarte bine ca se fac, nu zic nimic dar va dati seama la ce nivel suntem, ca natie ?????????????????????

 • Măi Tereaca, de ce nu faci tu un reportaj si despre trotuarele de pe bd.1 decembrie 1918 de la bariera Ploiesti si pana la dincolo de spitalul CFR? Nu te lasa……stapanul?

 • Răspuns pt Viespea Buzoiană. În doar cîteva zile, Primăria Buzău va anunța pe SEAP firma câștigătoare a licitației pentru 1 decembrie – Republicii – Iazul Morilor! Se vor reface trotuarele, carosabilul + piste de biciclete și cabluri îngropate. Banii sunt alocați, trebuie doar să nu fie contestații între firme.

 • Întrebare pt Viespea. Dacă prin iulie vedeți muncitorii lucrând la trotuarele de care vorbiți mai sus, promiteți că vă retrageți acul veninos ?

 • E cam normal, nu cam frumos.
  In poza se vede insa cum se si irosesc cateva locuri bune de parcare din centrul acelei strazi inutil de largi. Mai trageau cateva linii albe si erau destepti.

 • O sa retrag „acul veninos”, atunci cand faptele si realizarile ma vor convinge.Pana atunci,o sa stau cu „acul veninos” si caninii”, bine infipti in tot si toti cei care „ne vand gogosi si promisiuni”. Numai adevarul si faptele pot convinge un om de buna-credinta sa isi schimbe atitudinea si sa recunoasca ca s-a grabit sau pripit in aprecierile lui.ADEVARUL si minciuna,nu pot sta la aceeasi masa,domnule Tereaca.

 • Domnule viespe, e bine să fiți atent, dar vă rog să fiți corect. Se lucrează acum pe trei mari artere din Buzău (Industriilor, Unirii, Transilvaniei) ? Se lucrează! Mai are și Urbisul deschise două șantiere ? Are. Dacă mai vin și cele trei străzi (1 dec, Republicii și Iazul Morilor) vor fi 8 șantiere pe străzile din oraș. Când a mai avut Buzăul așa ceva (după 89) ?

 • Și încă ceva, domnule Viespe. Pariu că dacă pleacă Toma de la Primărie abia dacă se vor mai face două străzi pe an ? Ați uitat repede cum era înainte de 2016. Experiența de viață m-a învățat să nu dau vrabia din mână…

 • Trebuie reabilitată terasa din spatele blocurilor C – H – E de la Dealu Mare / Tess Pub . E praf și pulbere, mai ales că are și cateva garaje vechi sub ea , n-are susținere deloc.
  Va ajunge ca podul de la Marghiloman.

 • Pentru ION – Sa se reabiliteze terasa ca sa se poata face promenada si claca toata noaptea – ca si acum zici ca este discoteca noaptea pe terasa aia – vin tineri din tot orasul ca sa sparga seminte, sa tipe, sa injure si sa asculte muzica tare pana la 3-4 dimineata. Fie nu stai in zona fie stai la etajul 10..

 • Domnule Tereaca,ma mir ca nu ai sesizat,dar criticile si „veninul din ac” sunt indreptate in general impotriva tuturor celor care fac parte din administratia locala. Ca Toma este in fruntea ei,este o alta problema ce tine de modul cum el organizeaza si decide asupra problemelor. Am mai spus si o repet: pentru mine, hotia si prostia nu au culoare politica, ci doar carnet de partid. CAT PRIVESTE MULTITUDINEA ASTA DE SANTIERE SI PROIECTE,CRED CA STII CUM ZICE ROMANUL: OM VEDEA! Din „experientele administrative” trecute, stii foarte bine ce se intampla atunci cand esti „cu fundu in doua luntrii”, asa ca nu ma entuziasmeaza de loc aceasta multitudine de santiere. Vara este scurta, toamna vine repede, iar iarna ,,,,,,,O sa vedem daca se materializeaza optimismul si exuberanta ta sau pesimismul meu. Sper sa ai tu dreptate, dar……..Nu plecarea lui Toma ar rezolva problemele comunitatii si ale administratiei, ci profesionalismul, seriozitatea, competenta, depolitizarea si multi alti factori sunt decisivi in ceea ce se face. Primari au fost si or sa mai fie, dar diferentele dintre ei se vad prin ceea ce fac si lasa in urma. Istoria acestui oras atestat inca din anul 376 e.n, are multe exemple de oameni care au lucrat in administratia orasului si au lasat in urma lor ,realizari remarcabile. Fie si numai Palatul Comunal in care se afla sediul administratiei locale este un exemplu remarcabil a ceea ce pot face o administratie si niste Primari,dedicati, responsabili, seriosi si competenti.

 • In ritmul in care se lucreaza, probabil vor fi gata aprope de finalul mandatului, numai bine pentru urmatoarea campanie electorala… O luna si doua saptamani pentru 500 – 600 ml de trotuar si un sant pentru cabluri pe Aleea Industriilor (lucrare inceputa pe 19 aprilie). Desi se incepuse in forta, lucrurile se misca cu viteza unui melc beteag, asa cum suntem deja obisnuiti. Pacat!

 • Nu ar fi deloc rau daca va pleca C. Toma , Buzaul arata foarte rau ( printre multe e de remarcat plantatia de mohor din fata bisericii de pe linga Cuza Voda ), multa vorbarie si putine realizari; dupa cum spuneati : nu da vrabia din mina
  De trotuarele de pe Oltului , Orizontului ( incepute in 2019 ) etc, etc se va mai ocupa cineva ?

 • Locurile de parcare sunt trasate în bătaie de joc pentru că spațiul dintre marcaje este foarte îngust. Mașinile au evoluat, dimensiunile exterioare au crescut, dar cei de la Urbis au rămas în anii ’70 – ’80, când existau mașini cu lățimea de 1,5 -1,6 m. Acum, spațiul dintre marcaje ar trebui să fie de peste 2,5 m., astfel încât să putem deschide portierele fără să lovim celelalte autovehicule parcate.
  Suntem în 2021 și ne bucurăm că se refac sau se fac trotuarele. Ăsta-i nivelul.
  Să nu uităm că încă avem drumuri județene neasfaltate și wc-uri în fundul curților. Și multe alte lipsuri…

 • Sa ne spuneți și noua d le Tereaca, ce străzi importante a făcut d L Primar în 5 ani de zile? Dacă aveți carnet și mașina, veți observa ca niciuna! A făcut în Dorobanti 2,toate străduțele de 20 30 70 m pe care le a numărat în ca fiind de mare importanta! Și sunt pt acei oameni din cartier. Anul trecut în noiembrie dec, asfalta de nu aveau timp sa respire pt ca veneau alegerile. Acum……nimic!S au sistat și cele pe. Are le începuse… E luna iunie! Tu lauda l maii departe pe „salvatorul” orașului.

 • Aleea Sporturilor, Al. Marghiloman, Ion Băiesu, Victoriei, Calea Eroilor, etc. Cele 50 de străzi de pământ unde oamenii înotau în noroi nu sunt importante ? Și de ce ziceți că acum nimic ? Nu se lucrează pe Bd. Industriilor, pe bd Unirii la trotuare, în fața Muzeului Județean ? Mergeți, vă rog în cartierul Orizont, în spatele blocurilor și la noile case. O să găsiți acolo două echipe ale Urbis Serv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.