Se finalizează pistele de biciclete de pe Bd. Unirii

Realizarea pistelor de biciclete e considerată de mulți buzoieni drept cea mai utilă parte a proiectului de modernizare a Bd. Unirii.

După ce au terminat în mare măsură partea de carosabil, muncitorii de la Strabag au trecut, de azi, la finalizarea pistelor de biciclete.

Treaba merge destul de repede, întrucât se folosește un utilaj pentru turnarea asfaltului colorat.

Dacă nu vor apărea probleme, în aproximativ două săptămâni se va putea merge cu bicicleta, trotineta ori cu rolele de la un capăt la altul al Bd. Unirii (din Bariera Ploiești până la Podul Mărăcineni).

Realizarea pistelor de biciclete (pe o parte și pe alta) va convinge câteva sute de buzoieni pentru început, câteva mii mai apoi, să renunțe la autoturisme în favoarea dispozitivelor pe două roți.

Tot pe Bd. Unirii, cei de la Strabag au demarat lucrările de amenajare a viitoarelor stații de autobuz:

Astăzi, în Unirii Sud muncitorii pregăteau montarea armăturii care va susține copertina viitoarelor stații de autobuz

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Se finalizează pistele de biciclete de pe Bd. Unirii

 • „Realizarea pistelor de biciclete (pe o parte și pe alta) va convinge câteva sute de buzoieni pentru început, câteva mii mai apoi, să renunțe la autoturisme în favoarea dispozitivelor pe două roți.”

  Pe ce se bazeaza aceasta afirmatie? Exista un studiu realizat? Sau e ceva „ochiometric” izvorat din talentul managerial al primarului?

  Bani dati pe cai verzi….

  Răspunde
 • De precizat ca la fiecare intersectie si din loc in loc sunt borduri inalte , si la 90 grade, ceea ce face impracticabila pista fara a fi nevoit sa cari bicicleta in spate. Dorel a fost proiectant sef…. ce prostie…..

  Răspunde
 • …. nu se finalizează nimic…mai durează până în primăvară!…

  Răspunde
 • Am impresia, la modul serios, că proiectantul pistelor de biciclete buzoiene ia în calcul ca bicicliștii sa funcționeze precum autoturismele, adică să meargă încolo pe pista de pe partea dreapta și să se-ntoarc pe pista de pe partea ailalta, adică tot pe dreapta direcției lor de înaintare…

  Așa se-ntampla când proiectantul n-a văzut în viața lui pista occidentală, care e dubla, cel puțin, adică merg bicicliștii in ambele sensuri, pe aceeași pista, are semaforizare proprie, indicatoare proprii, etc.

  Dar, mno, fac si-ai nostri ce pot, ce mai aud și ei din povestirile altora, ce sa facem, important e sa se ruleze milionul de €, adecvat.
  Macar de-ar folosi și ei Google images, sa mai vadă și ei una, alta..

  Chiar rog lămuriri in acest sens !
  Întreb pentru sutelea acelea de bicicliști, urmați apoi de mii și, de ce nu, in viitor de sute de mii și milioane, în curând mai mulți decât fanii lui Fuego… 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.