Se impune înăsprirea legislației după tragedia de la Aldeni ? Iată cine sunt decedații. S-a deschis dosar penal

Un cititor bine informat, foarte probabil din branșa apicultorilor, a lăsat un comentariu interesant și care merită comentat pe buzoienii.ro.

Pornind de la ipoteza că un astfel de incident s-ar putea produce inclusiv în preajma unei școli, se propune înăsprirea legislației în domeniu.

„Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă accidentul s-ar fi produs în fața unei școli ? Cei implicați în evenimentul de la Aldeni au folosit la transport mijloace neautorizate, au mers cu stupii în mijlocul comunităților pe timp de zi!!!, nu au folosit echipamentele de protecție corespunzătoare. Iată numai câteva erori de neiertat în fața atât de generoaselor vietăți, care ne dau viață, hrană, sănătate, efecte beneficie tuturor de pe fața pământului. Pe Valea Slanicului, si in special La Cernatesti, comuna intinsa pe 11 km, in aceasta perioada, daca iesi seara sau dimineata devreme in camp deschis, miroase a flori de salcam mai ceva ca la “Sefora”, chiar as numi zona “Sefora natur”. Problema este ca apicultorii, cei care practica forma pastorala, sunt ca vânătorii de profit, mulți nu sunt înregistrați, nu au mijloace autorizate de transport, nu respectă regulile elementare ale albinăritului, circulă cu stupii în conditii nesigure, s a m d. După acest caz se impune de urgența elaborarea de către autorități a unor norme care sa reglementeze strict acest tip de albinărit. Aici este un fel de “el dorado”, o piraterie în domeniu. Apicultorii locali sunt total nemulțumiți de felul cum sunt deranjați de cei care vin peste ei, fără autorizații etc, etc.”.

„Doi băieți muncitori. Cine s-ar fi gândit că vor fi omorâți de albine ?”

În eveniment au murit doi bărbați din Berca. E vorba de Ionuț David de 33 de ani și Alin Goia de 42 de ani.

„E mare păcat. Erau doi băieți cuminți, muncitori. S-au dus acolo să câștige și ei un ban cinstit. Cine s-ar fi gândit că se va ajunge să fie omorâți de albine”, ne-a declarat un profesor – din localitate – care-i cunoștea pe cei doi.

Ionuț a fost luat de la o casă de copii și crescut cu multă dragoste de doi profesori din Berca. Aseară, trupul său, dar și al lui Alin Goia, a fost adus acasă de la morgă. Astăzi, urmează a se stabili și ziua înhumării lor.

Citește și articolul: IATĂ VIDEO. Șoricel filmat la Kaufland Buzău.CLICK AICI

Stupii cu albine nu le aparțineau lor, ei doar fuseseră năimiți pentru această treabă de Cătălin Ștefăniță, un tânăr de 30 de ani, tot din Berca.

Ștefăniță a fost mai norocos, reușind să scape cu fuga. A fost înțepat la rându-i, a intrat în șoc anafilactic, dar după o oră și-a revenit. Conform  unor surse acesta începuse afacerea cu albine după ce câștigase un proiect cu fonduri europene.

În acest caz, procuratura a deschis dosar penal in rem. Anchetatorii cercetează în aceste zile dacă proprietarul stupilor se face vinovat cu ceva sau dacă tragedia se datorează exclusiv ghinionului.

Citește și articolul: Iată foto cu panourile pe măsură ce se pun. În total vor fi 144

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Se impune înăsprirea legislației după tragedia de la Aldeni ? Iată cine sunt decedații. S-a deschis dosar penal

 • Sigur este nevoie de o legislație mai aspra deoarece sunt apicultori care au sute de stupi in centrul localitatilor (ex. Com. Braiesti).Acestia nu își fac probleme ca ar putea provoca tragedii.

  Răspunde
 • Pe langa o legislatie si controale serioase mai trebuie si pedepsit patronul ce a omorat acei oameni pentru setea lui de profit.

  Răspunde
 • Lucrurile sunt foarte clare .Se spune că cine greșește plătește ,numai că de data asta ,neșansa celor 3 apicultori ,a fost prea mare .S-au mai văzut accidente la locurile de muncă ,însă în cazul ăsta totul putea fi prevenit .Cei care se ocupă cu stupăritul știu foarte bine ce vreau să spun .Nădăjduiesc ca întâmplarea să nu rămână fără ecou și pe viitor să nu se mai întâmple .

  Răspunde
 • Intradevar s-a gresit trebuie luate masuri sa nu se mai repete asa ceva dar se si exagereaza sa se interzica masinile ca la cati mor in fiecare zi

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.