Se întâmplă abia în 2019 și în Buzău! Primul bloc din oraș!

Blocul pe care îl vedeți dvs. în fotografia de mai sus e primul din Buzău reabilitat pe fonduri europene. E vorba de blocul muncitoresc B4 de pe strada D. Filipescu, lângă fostul liceu de poliție.

Muncitorii sunt aproape gata cu lucrările, urmând să se mute de săptămâna viitoare la blocul Gerom din zona industrială.

„S-a făcut hidroizolația de pe bloc, s-a schimbat tâmplăria la fiecare apartament și s-a izolat blocul cu polistiren. Urmează acum să se intre și în subsol, unde e apă pentru a se face hidroizolația. La final, pierderile de căldură se vor reduce cu 60 la sută. Ăsta e primul din Buzău, în timp ce în sectorul 3, la Negoiță, s-au făcut peste 200 începând cu 2014”, ne-a declarat șeful de lucrare.

În fotografia de mai jos puteți vedea trei scări ale blocului C2 din Micro III. Bloc înalt, cu nouă etaje și peste o sută de apartamente.

E primul bloc mare din Buzău la care s-au început lucrările (pe terasă) pentru realizarea izolației termice cu fonduri europene.

60% din bani vin de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, iar 40% pune Primăria Buzău.

Din acești 40% plătiți acum de municipalitate constructorului, proprietarii vor trebui să restituie în jur de 20% (în rate pe parcursul a cinci ani).

Foto buzoienii.ro, site-ul nr. 1 din Buzău pe teme de administrație locală

Pe lângă cele trei blocuri C2, plus cel care e aproape gata de pe D. Filipescu, în mun. Buzău se mai izolează acum alte trei blocuri: C5 tot din Micro III (lângă Șc. nr. 11), 12E de pe Bd. Unirii (vizavi de Banca Transilvania), plus blocul muncitoresc de la Gerom (Aleea Industriilor).

La blocul Gerom se lucrează la izolarea acoperișului

Urmează alte șapte blocuri

Recent, la Palatul Comunal, primarul C-tin Toma și Luminița Mihailov (director general Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est) au semnat actele pentru izolarea termică a încă șapte blocuri din oraș.

E vorba de:

Blocurile 19 A, B, F și G de pe Bd. Unirii – colț cu Transilvaniei

Blocuri vizavi de Clubul Polițiștilor

Blocurile 3A și 3B – Hasdeu (vizavi de Hotel Pietroasa)

Bloc 1 Integral (vizavi de Drăgaică)

Luminița Mihailov de la ADRP Sud-Est Brăila a anunțat că întrucât doar municipiile Buzău, Focșani, Galați și Medgidia au aplicat la banii europeni destinați izolației termice s-ar mai putea găsi fonduri pentru așa ceva.

Luminița Colțeanu, șefa Fondurilor Europene din Primăria Buzău, a precizat că va propune și altor blocuri din oraș să acceseze banii europeni.

„Marea problemă e că dacă un singur locatar din bloc se împotrivește atunci se blochează tot proiectul. Am avut astfel de cazuri în Buzău, chiar la un bloc turn!”, a spus Luminița Colțeanu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Se întâmplă abia în 2019 și în Buzău! Primul bloc din oraș!

  • Sper că apartamentele nu sunt deja arvunite.
    Ce șanse are un cetățean de rând să cumpere o locuință ??

  • De blocul 17 micro 5 nu zice nimic ca are bulina cât un balcon

  • Fonduri europene?Poate se folosesc de drepturile copiiilor care nu vrea sa i le acorde,alocatiile minorilor care st cetate u rima i si deocamdata st stabiliti in Europa,numai stie de unde sa fure si spun ca sunt fonduri europene, nu le este rusine.

  • Ana Maria. Ai 2 stai jos. Daca poti spune ca lucrarile alea au fost facute din alocatiile copiilor esti dusa rau de tot, posibil sustinatoare PSD ca altfel nu-mi imaginez cum ai putea debita asemenea dejectii.

  • La cele incepute deja lipseste afisul ce se pune in mod normal la un santier si pe care scrie ce firma efectueaza lucrarile… probabil cineva vrea sa ascunda aceste date, sa nu se afle in buzunarul cui au ajuns banii, ca vorbim totusi de 1 milion de euro pentru asta, ceea ce e enorm, cum e obiceiul la contractele cu statul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.