Se întâmplă azi, sâmbătă și duminică pe șoselele din Buzău

Începând de astăzi, la nivelul județului Buzău, dar și al întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Poliţiştii buzoieni vor avea ca prioritate combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave ce pun în pericol siguranţa circulaţiei.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Pe raza judeţului Buzău, poliţiştii rutieri şi de ordine publică vor supraveghea traficul rutier pe principalele artere de circulaţie şi vor monitoriza viteza de deplasare a autovehiculelor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Se întâmplă azi, sâmbătă și duminică pe șoselele din Buzău

 • Vor să-si facă bani pentru concedii!

 • Mi-as dori un raspuns fff sincer de la politia romana.recte conducerea politiei de Buzau!
  Sunt de acord ca oamenii sa respecte legea!
  Dar toti fara „separatisme”!!!
  Ce ma deranjeaza este ca in oras(BUZAU), MAI RECTE POLITIA ROMANA, „stă”si „pândește” dacă DOAMNE FERESTE NU CUMVA AI CENTURA, DACA NU CUMVA AI PRINS ULTIMA CIFRA DE LA CULOAREA VERDE A SEMAFORULUI(caci mie mi s-a intamplat,vazand ca nu am timp sa trec pe verde,am asteptat schimbarea in galben si dupa in rosu, dar vine un nene la mine „ba tu nu ai vazut ca aveai timp sa treci…?” L-am lasat ca pe el nu de frica dar erau copiii de fata…
  Sa revin,
  La Buzau probabil ca peste tot POLITIA BUZOIANA isi face treaba sa zic partial
  Am facut sesizari
  Pe UNIRII NORD MICRO 3 CUM STIU ALTII…
  RALIU SE FAC NOPTILE
  CHIAR SI ZIUA DUPA ORA 18
  unde este politia atunci?
  In intersectiile PRUTULUI CU UNIRII SI UNIRII CU TRANSILVANIEI
  aici pot auzi
  ALOOOOO POLITIA ROMANA BUZOIANA UNDE SUNTETI?
  STATI DOAR SA PANDITI O BATRANA AMARATA (DE LA TARA CARE SE GRABESTE SI NU STIE CE ESTE SEMNAFORUL) SA O AMEMDATI???RUSINEEEE TUTUROR INCEPAND DE LA SEFI!!

 • Atât timp cât circul regulamentar, nu mă interesează câte radare are poliția. Chiar nu contează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.