Se întâmplă din nou: mai mulți în picioare decât pe scaune! Probleme și cu prețul: 3 lei pe 3 km! Iată pe ce traseu! Foto + video

CJ Buzău a demarat o campanie de rezolvare a problemelor din transportul intrajudețean de călători.

Site-ul buzoienii.ro s-a raliat acestui demers publicând reclamațiile venite pe adresa redacției de la buzoienii care folosesc transportul în comun între orașul Buzău și comunele din județ.

După probleme de pe rutele Rușețu – Luciu – Pogoanele – Smeeni – Buzău (clic AICI) și Rușețu – Luciu – Cilibia – Buzău (click AICI) (tur și retur), astăzi ne-a parvenit o reclamație de pe traseul Gherăseni – Costești – Spătaru – Buzău și retur.

Din clipul video primit (vezi mai jos) se observă că numărul persoanelor care stau în picioare este mai mare decât al celor de pe scaune.

3 lei pentru 3 km!

Cetățeanul ne-a reclamat și o altă problemă de pe acest traseu.

„Uitați cum se face transportul de la Buzău spre Gherăseni. Și de la Gherăseni la Buzău e la fel. Și era la o oră când nu erau elevi. Problema e că pe această rută nu se bagă autobuze spațioase. Se folosește un autobuz vechi, ponosit, de capacitate mică. S-a întâmplat și să rămânem pe mijlocul drumului că s-a stricat. Oamenii n-au ce face, că e singurul transportator dinspre Gherăseni. Firma respectivă are și autobuze mai bune, dar le bagă pe alte trasee, unde există concurență. Dacă ar merge tot cu hârbul ăsta înspre Mihăilești, Florica sau Padina nu s-ar mai sui nimeni. Și încă ceva. De la Buzău la Costești, pe 13 km, biletul e ieftin, doar 2 lei. De la Costești până la Gherăseni, pe 3 km, e foarte scump. Trebuie să plătești 3 lei. Deci, un leu pe kilometru. Acest lucru se întâmplă pentru faptul că până la Costești există concurență, sunt mai multe autobuze, în timp ce de la Gherăseni e doar el”.

 


„Călătorii nu trebuie transportați în picioare”

Despre aceste situații, Adrian Petre, vicepreședinte al CJ Buzău și responsabil cu transporturile județene, ne-a declarat:

„Călătorii nu trebuie transportați în picioare. În caz  că se constată că e nevoie, transportatorii trebuie să suplimenteze cu încă un mijloc de transport. Așa au trecut în caietul de sarcini cu care au câștigat licitația. De săptămâna viitoare vom începe și noi controalele împreună cu ISCTR, Poliția Rutieră și ITM, atît pe traseu, cât și în autogări. Transportatorii găsiți în neregulă vor fi sancționați. În caz de abateri repetate se poate ajunge până la rezilierea contractului.”

Citește și articolul: Hopa! Toma l-a aplaudat pe Neagu și invers! Ce s-a întâmplat ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Se întâmplă din nou: mai mulți în picioare decât pe scaune! Probleme și cu prețul: 3 lei pe 3 km! Iată pe ce traseu! Foto + video

 • Am patit sambata la ora 14:00 pe ruta Buzau-Padina. Microbuz de 18-20 de locuri eram cred ca 50. Iar domnul sofer unul cu mustata tot mai lua calatori fratilor spunand ca asa a zis patronul. Daca exploda o roata muream nevinovati din cauza patronului care se etaleaza la tv cu iaht cu paduri cu mistreti cu fel de fel de averi.

  Răspunde
 • TransExpres este firma…mereu baga jafuri de microbuze iar autobuzele le tin pentru abator fiindca iau bani mai multi!
  Angajatii de la firma respectiva au o vorba: firma lu’ Cucu, nu-ti da bani dar iti da de lucru!

  Răspunde
 • Nimeni nu o sa i-a masuri caracatita de hoti nu moare niciodata!

  Răspunde
 • EU AM LUCRAT LA FIRMA RECLAMATA SI NU ESTE ALTA DECAT TRANS EXPRES AM PLECAT DIN CAUZA ABUZURILOR PATRONILOR( CARE SUNT TREI) ERAI OBLIGAT SA MUNCESTI 12ORE PE ZI INCLUSIV SIMBATA CU SALARIU MINIM PE ECO FARA SPORURI IAR CONDITIILE ERAU JALNICE PE RUTELE AGLOMERATE CUCU (PATRONUL MARE) MA PUNEA SA MERG CU MICROBUZ OBLIGAT SA IAU MAI INTAI ABONATII APOI CALATORII CA AUTOBUZELE STATEAU IN GARAJ ORI TRIMISE IN EXCURSII CU SOFERI ANGAJATI SPECIAL. FIINDCA MARIANA DE LA AGENTIE TRIMITE MEREU MICROBUZE CU PATRONUL BATRAN IN FRUNTE TOATE JAFURILE CARE SE RUP AU FOST CALATORI CARE AU FACUT RECLAMATII CA N AU AJUNS LA MUNCA CA AU RAMAS PE JOS IAR LA AGENTIA DE LA GARA MARIANA ANGAJATA FIRMEI PE MAI MULTE POSTURI LE-A DAT CU SUTUL. ATENTIE MASINILE SUNT TRIMISE INTAI LA CONVENTII CHIAR DACA INTARZIE PE TRASEE VA SPUN EU CARE AM LUCRAT LA EI SI STIU PLUS SUNT OGRAMADA DE NEREGULI LA FIRMA IAR SOFERII SUNT SELECTATI DUPA ANUMITE CRITERII STIUTE NUMAI DE PATRONI UNII NU AU CE CAUTA PE AUTOBUZE DECAT PE MICROBUZE IAR CEILALTI DOAR PE AUTOBUZE MODERNE. AM FOST INJURAT DE CALATORI AMENINTAT PE UNDE ERAU TIGANI CA INTARZIAM AM LUCRAT PE PADINA O LINIE F AGLOMERATA UNDE SUNT MEREU MICROBUZE UNDE TREBUIE MASINA DE 60 DE LOCURI NU 20 SUNT MULTE DE SPUS

  Răspunde
 • Ati mintit poporu cu televizoru !Terminati cu minciunile si vedetiva de treaba voastra pana acuma cum ati circulat boschetarilor si betivilor va bate foamea cu 2 _0 la pauza

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.