Se mai fac și lucruri frumoase. „Vrem s-o luminăm noaptea!”

S-a ridicat în august și sfințit în septembrie 2020, oarecum în samizdat, fără ca evenimentul să fi fost recepționat de antenele presei locale.

Crucea din fotografiile atașate articolului s-a înființat pe culmea Pănătău – la hotarul dintre comunele Cozieni și Pănătău. „S-a înălțat de către fiii satului Nistorești în memoria eroilor români”, s-a scris pe „pisania” atașată monumentului – sfințit de ÎPS Ciprian.

Reporterul buzoienii.ro a aflat de cruce întâmplător – într-un clip postat de câțiva tineri pasionați de turism (Buzau county pe youtube). Apoi a căutat informații suplimentare.

„Ați sunat la mine, la primar, dar mai corect e să vorbiți cu părintele Ciprian Rotărescu. Nu e preot aici, ci undeva de la șes, dar e fiu al satului Nistorești din Cozieni. Dânsul a avut inițiativa și a reușit s-o ducă la capăt. Noi, Primăria, avem în plan să tragem curent până acolo sus și s-o luminăm noaptea” – Daniel Panaitescu, primar Cozieni

„Da, n-am căutat să facem prea multă publicitate pe seama crucii. Dar, acum, dacă ați aflat și m-ați găsit puteți să… scrieți. E dedicată, în general, tuturor eroilor români și, în particular, celor care au pierit în primul război mondial și au plecat din aceste locuri. M-aș bucura ca gestul nostru să fie apreciat, iar crucea să devină un obiectiv de interes turistic”, ne-a spus părintele Ciprian Rotărescu, care a copilărit la Nistorești (Cozieni), dar care slujește la Pogonele (Țintești), unde și locuiește.

La slujba de sfințire a participat și ÎPS Ciprian.

„Crucea e la hotarul dintre Cozieni și Pănătău. Avem un proiect comun cu vecinii de la Pănătău. Noi să asfaltăm până la cruce în dreptul nostru și ei pe partea cealaltă. S-ar lega astfel cele două comune, dar și încuraja turismul, pentru că zona e superbă” – Daniel Panaitescu, primar Cozieni.

Vezi, mai jos, mai multe fotografii de la inaugurarea monumentului.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Se mai fac și lucruri frumoase. „Vrem s-o luminăm noaptea!”

 • Exact ce mai lipsea pentru învingerea Covid19. Popii lovesc din nou.

  Răspunde
 • Popii ăștia au un fix: cum văd un vârf de deal, ceva înalt, pac și crucea! Dacă o mai și luminează circul e complet. Psihologic vorbind, ăsta e semn de nesiguranță. Și cocoșul, în fiecare dimineață, se urcă pe gard și cântă, pentru a-și reconfirma stăpânirea peste găini.

  Răspunde
 • Inapoiatii nu-s inapoiati destul pana nu si semnalizeaza asta.
  Au wc-uri in fundul curtii la scoli, dar crucile tre sa aiba erectia maxima, sa vada toata lumea. Si iluminate pe banii prostilor, desigur.

  Răspunde
 • Un popor cu apetit redus pentru educatie este un popor mult mai usor de manipulat.
  Credem in aghiasma si nu in vaccin. Pupam icoane si lingem aceeasi lingurita de impartasanie in loc sa respectam cu sfintenie regulile de distantare si de igiena. Facem indoctrinare religioasa in scoli in loc sa introducem ore de educatie civica si educatie sexuala. Executam incantatii pentru aducerea ploii in loc sa construim sisteme de irigatii. Finantam in exces BOR din bugetul de stat (in detrimentul sistemelor nationale de sanatate si educatie) in loc sa impozitam imensele afaceri ilicite ale sutanistilor. Popimea jupoaie pielea de pe sarmanele familii aflate in nevoie (saracie, boala, deces) prin taxe abuzive, nefiscalizate, in loc sa consilieze si sa ajute. Aceeasi popime nu rateaza nici o campanie electorala, face eforturi disperate pentru a influenta enoriasii in beneficiul candidatilor favoriti, cel mai adesea de orientare socialista. Chiar si asa BOR se complace in mentalitati medievale si nu pricepe de ce este in cadere libera in sondajele care testeaza increderea populatiei in institutiile fundamentale ale statului roman. Si nu este o intamplare!

  „Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim buni, blanzi, cinstiti, smeriti cu inima dar nu tampiti” ( Nicolae Steihardt).

  Răspunde
 • Bravo! Felicitări preotului inițiator și celor două primării care și-au propus să asfalteze drumul către monument. Crapă de ciudă globaliștii că nu pot stârpi ortodoxia moștenită de la strămoșii noștri!

  Răspunde
 • Cu ce te ajuta o (alta) cruce pusa sus pe un deal ?!
  Concret…

  Răspunde
 • Nu vă pripiți, vor veni cât de curând la putere useriștii atei, reziștii globalismului neo marxist și o vor demola. Agonia omenirii se prăvălește din America peste tot globul.

  Răspunde
 • Leo, taci. Mirosi a sobolan de la 1 km, ti-am mai zis.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.