Se mai văd doar în poză! Acești copaci au fost tăiați! Iată unde s-a întâmplat și motivația primarului!

Păduricea din fotografia de mai sus nu mai există.

De câteva zile pe copaci s-a pus drujba și au fost doborâți.

Întâmplarea a avut loc în comuna Pârscov, în curtea bibliotecii comunale și a căminului cultural.

Decizia tăierii s-a luat de către Primăria Pârscov și s-a înfăptuit în trei zile diferite.

Tăierea arborilor a fost remarcată de Sebastian Silvestru, unul din liderii USR Buzău după o vizită la mama sa, la Pârscov. Silvestru, care este și inginer horticultor, a sesizat mai apoi Agenția de Mediu, Garda de Mediu și Prefectura Buzău.

„Măcelul arborilor din specia Thuja orientalis sau Arbovitae (Arborele vieții) din comuna Pârscov a continuat și azi! Încă zece piese au fost doborâte fără milă de către administrația publică locală.
Vineri am făcut o sesizare către Garda de Mediu Buzău în care am explicat că primăria comunei nu are autorizație din partea Agenției pentru Protecția Mediului Buzău pentru tăieri de arbori pe raza comunei Pârscov. Se pare că sesizarea a fost făcută în van, deoarece Garda de Mediu, mi-a comunicat că „petiția” a fost redirecționată către Primăria comunei Pârscov. Cu alte cuvinte, urmează ca Primăria Pârscov să înceapă cercetările asupra Primăriei… Pârscov, ordonatorul măcelului. Îmi vine să râd, dacă nu ar fi de plâns. Tot azi am trimis sesizări către Prefectul Județului Buzău și Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu”, a comunicat Silvestru.

Copacii au fost transportați cu căruța, în mai multe tranșe, din curtea Căminului Cultural în cea a Primăriei Pârscov.

Ultimul transport s-a făcut, ieri, cu ceva întârziere, probabil din cauza timorării celor din Primăria Pârscov, după ce asupra acestui caz s-a făcut ceva tapaj la nivel instituțional.

Răstimp, Primăria Pârscov a emis și un punct de vedere. Primarul explică faptul că arborii au fost tăiați la solicitarea directorului căminului, întrucât la vânt, ploaie ori zăpadă le-ar fi putut cădea în cap vizitatorilor (vezi mai jos).

Un răspuns care nu-l mulțumește pe reclamant:

Secretarul primăriei, Niculai Calen, mi-a spus să nu mai fac zarvă, că nu e treaba mea și că „au fost tăiați niște arbuști acolo”. Întâmplarea face să fie inginer horticultor și să pot face deosebirea dintre niște arbuști și niște arbori. Iar răspunsul că au fost tăiați pentru că erau un pericol, nu ține, se vede că acei copaci erau sănătoși și destul de groși. În plus, nu ține nici justificarea că s-ar fi plâns deținătorul magazinului de lângă, întrucât chiar acesta mi-a s-a plâns că e păcat că s-au tăiat”, a spus Sebastian Silvestru de la USR Buzău.

Mai jos este prezentată o galerie foto și răspunsul – motivație a tăierii oferit de către Primăria Pârscov.

Citește și articolul: Întrebarea zilei: ce vedeți în această poză ? Se găsește pe drumul județean înspre Pârscov. Iată mai multe fotografii!

 

 

loading...

2 comentarii la „Se mai văd doar în poză! Acești copaci au fost tăiați! Iată unde s-a întâmplat și motivația primarului!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.