Se pregătește cea mai mare investiție a orașului Buzău. FONDURI EUROPENE

E o informație recepționată azi de reporterul buzoienii.ro.

Primarul C-tin Toma a primit acceptul Companiei Naționale de Drumuri pentru realizarea în comun a „Inelului Buzăului”.

Mai concret zilele următoare Primăria Buzău va semna un parteneriat cu CNAIR pentru realizarea integrală a Centurii Buzăului.

După încheierea protocolului se va întocmi documentația pentru atragerea de fonduri europene (POAT și POIM).

Inelul Buzăului va avea șase tronsoane din care primul este realizat, actuala Centură de Nord, iar al doilea trebuie doar asfaltat – Centura de Est (Șoseaua Digului).

Segmentele 3, 4, 5 și 6 vor completa „orbitalul Buzăului” cu joncțiune în zona Pasarelei Nehoiu.

CNAIR este interesat de realizarea acestui inel pentru a facilita legătura celorlalte drumuri naționale și județene din jud. Buzău ( de exemplu dinspre Brașov și Slobozia) cu Autostrada A7 (Ploiești – Buzău – Focșani) și drumul expres Buzău – Brăila – Galați – Tulcea.

Dacă Primăria Buzău va obține finanțarea acestui proiect cu fonduri europene aceasta ar fi cea mai mare investiție a orașului Buzău din ultimii 30-40-50 de ani.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Se pregătește cea mai mare investiție a orașului Buzău. FONDURI EUROPENE

 • Gata, tata, si-a dat drumu Toma la mana. Din nefericire, ocolirea va fi utila doar celor spre munte. In rest, din vina A7-ului, ctitoria lui Toma va fi un alt Iaz al Morii. Daca incepea de acum 6 ani cu treaba asta, da, era de laudat.

 • Daca ar face si parcari pe Unirii Sud, ce bine ar fi.
  Dar daca pe tomita nu-l afecteaza, ce mai conteaza de ce au nevoie cetatenii. Trist. Foarte trist.

 • Am spus si o mai spun. Ce face primarul Toma nu merita multi buzoieni. Chiar si dintre cei care mai scriu pe aici si isi exprima nemultumirea daca ii intrebi ei ce fac pentru Buzau vor raspunde ca nu e vorba de asta ci de principii. Ce sa spun, ma doare fara sa ma trag.
  Aseara pe unirii o masina de franta mergea pe asfaltul contractat de primarie si turnat de strabag. Soferul a deschis geamul si a aruncat o punga cu un meniu McDonalds. Inchei prin a o spune din nou. Ce se face in buzau este cu mult peste nivelul de educatie a majoritatii locuitorilor din oras. Asa ca am toata admiratia pentru administratia condusa de primar.
  Succes primarului si ii doresc sa fie cu totii sanatosi.

 • Dacă nu facea nimic i se sărea în cap si la gât că de ce nu face, dacă face tot i se sare la gât ca de ce face. Poate la urmatorul mandat căstigă Boscodealasi asa poate va satură pe astia care sunteti contra dezvoltarii acestui oraș. Orașul nostru este mult mai frumos și mai curat decât capitala

 • Dacă s-ar vrea, s-ar schimbalegea achizițiilor publice, apoi modalități de execuția lucrărilor în termene foarte reduse ca timp, așa cum e p-afară.

 • Ură!Se asfaltează și la Sălcioara!Mai bine zis,s-a asfaltat ce rămăsese de la alegerile trecute!Promisiune onorată! Felicitări!Nicu

 • Buzăul este binecuvâtat cu un primar gospodar ambițios și competitiv haideți să-l ajutăm și vom avea de câștigat cu toții , nu facem nimic cu ura și invidia Doamne ajută!

 • @Beganu Petrică : presupun ca te duci voluntar la muncile astea de la inelul buzaului sau cum ii zice … nu ?

 • OPRITI JAFUL DE APA la SPALATORIA AUTO de pe FRASINET !!!!!!!! { pentru toate harburile de bmw , martane etc ale cocalarilor ce nu au somn nici noaptea .. spre dimineata ) Unde economia de APA in aceasta seceta ?????
  Primaria nu ia masuri ptr economisirea APEI ??????

 • Masina cu numere de franta, mustratorul trage concluzia ca cert e buzoian. AutoQED, de destept ce esti. Fa tu la tine-n ograda orice si prost, nu intr-o comunitate care te-a angajat sa le faci viata placuta lor, nu imaginatiei tale (lui de primar)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.