Se pregătește o țeapă de 100 de miliarde ? Opt mii de locuințe din Buzău amenințate

E oficial, acționarii privați ai Ecogen Therm (Romelectro Sa 48,48% și ISPE SA 25%, în total 73,48%) au decis intrarea firmei în insolvență.

Firma care deține cele două cazane de apă fierbinte care produc căldura livrată buzoienilor branșați la sistemul centralizat (în jur de opt mii de locuințe) are conform ultimelor informații facturi neplătite către furnizorul de gaze de aproximativ 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi).

Din cauza datoriilor Engie a și tăiat gazele către Ecogen Therm – lăsându-i pe buzoieni la începutul lui aprilie fără căldură.

Din acest moment două sunt opțiunile Ecogen Therm. Cea mai plauzibilă conduce către faliment, caz în care Engie (furnizorul de gaze) va rămâne cu o pagubă de 100 de miliarde. A doua variantă, presupune că Engie va redeschide robinetul cu gândul că doar funcționând, Ecogen Therm își va putea achita – în timp – facturile restante.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Ecogen Therm în următoarele săptămâni. Firma nu are nimic în proprietate, cele două cazane fiind închiriate de la Ecogen Energy.

Ce are de gând Vasile Munteniță, directorul general al Ecogen ?

Din cauza acestor probleme ale Ecogen, dar și a majorării prețului gigacaloriei din sistemul centralizat până la 530 de lei cu începere din luna iunie sute, poate chiar mii de buzoieni, se vor debranșa în 2019.

Primăria Buzău este și ea acționară la Ecogen, dar cu un procent insignifiant de 5,10%. Vineri, în ședință extraordinară de la ora 09.00, consilierii locali sunt convocați pentru a-i acorda un mandat lui Emil Halcu (reprezentantul municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor Ecogen Energy) în ședința în care acționarii majoritare vor propune insolvența Ecogen Therm. Ecogen Energy este acționar 100% la Ecogen Therm.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Se pregătește o țeapă de 100 de miliarde ? Opt mii de locuințe din Buzău amenințate

  • În total 73,48% Tereacă!

  • Bine,bine,se pregateste o teapa de 100 de miliarde,dar nu se pregatesc si catusele pentru tepari? Ne-am saturat de tepe si excrocherii,vrem ca tepari si excrocii sa intre la puscarie pe masura ‘afacerilor’ si pagubelor produse.Adica,pentru multi,multi,foarte multi ani in spatele gratiilor.Ca doar de aia avem si o justitie platita cu multi,multi,foarte multi bani din buzunarele noastre!

  • Cum sa faca puscarie hotii, sustii statul paralel???Buzaul e PSD-ist, se incalzesc uitandu-se la Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.