Mâine se va asfalta! Va fi o alternativă la Șoseaua de Centură

De mâine dimineață se va așterne asfalt pe nou-botezata „Șosea Vadu Pașii”.

E vorba de drumul ce pornește de pe Șoseaua Brăilei (între Metalurgica și fostul mare abator de dinainte de 89), continuă pe la oborul de animale și ajunge în apropierea podului de la V. Pașii.

De aproape 20 de ani drumul devenise impracticabil, plin de hârtoape și noroi, motiv pentru care și oborul de animale și cherestea din Buzău și-a pierdut clienții.

Lucrările de refacere a drumului au început anul trecut – când s-a și asfaltat o porțiune de 500 de metri – dar firma care a câștigat licitația organizată de Primăria Buzău – Hidro Salt B92 București – s-a lovit în primăvară de o problemă. Terenul de dedesubt e nisipos, motiv pentru care a fost nevoie de execuția unor lucrări suplimentare la terasament – CLICK AICI.

S-a amenajat și un trotuar larg, unde se va trasa și pistă de biciclete

Alternativă la Șoseaua de Centură

După asfaltarea acestui drum (Șoseaua Vadu Pașii) și amenajarea șoselei de peste digul râului Buzău (Primăria Buzău a început să astupe gropile cu asfaltul frezat din oraș) se creează o oportunitate interesantă pentru șoferi.

De a avea o alternativă la drumul clasic Spătaru – Hanul lui Țintă – Centura Buzăului (Fabrica de Bere) – Pod Mărăcineni, fie și măcar în caz de accident sau blocaj în trafic.

Șoferii pot aborda de la Spătaru drumul prin Șoseaua București – Rond Praktiker – Aleea Industriilor – Șoseaua Brăilei – Superlit – Șoseaua Vadu Pașii – Digul Buzăului – Pod Mărăcineni.

După ce se va inaugura în primăvara anului viitor podul de la V. Pașii – se va putea ajunge până la Autorolla și prin interiorul comunei Vadu Pașii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Mâine se va asfalta! Va fi o alternativă la Șoseaua de Centură

  • Digul Buzăului?! Ferească Dumnezeu!!!!! Cine are curaj sa mearga cu mașina pe dig?!

  • Salut, da de ce sa nu ai curaj? Este destul de solid sa suporte camioane mari care trec pe acolo și sa nu tina un amarat de turism? Hai sa fim serioși… Ești ca în fabula cu drobul de sare.

  • Mai Domnule Tereaca ! cineva i-ti dicteaza sa scrii asemenea ABERATII ????? PAI SI RESTU DIGULUI CUM E ??????????????/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.