Se pregătește redeschiderea unui LICEU CU NUME din Buzău

Lucian Bode, ministru de Interne: „Vom redeschide liceele de poliție!”

Primul care se va deschide va fi cel din Buzău – care din punct de vedere al dotărilor este (cel mai bine) pregătit.

Liceul de Poliție din Buzău a fost închis în 2009 – când s-a transformat în centru de pregătire a cadrelor de poliție și securitate

Pentru a fi redeschis din toamnă ar trebui – în primul rând – găsite cadre didactice.

În curtea Centrului Schengen din Buzău au loc lucrări pentru construirea unui amfiteatru

Al doilea liceu de Poliție care ar urma să se deschidă e cel din Ploiești (la ieșire spre București).

Redeschiderea celor două licee ar avea ca scop găsirea mai rapidă de cadre în condițiile pensionărilor numeroase din MAI.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Se pregătește redeschiderea unui LICEU CU NUME din Buzău

 • Sunt bani cheltuiți inutil cu aceste așa-zise licee de poliție, în fapt doar niște licee normale cu program militar. După ce terminai liceul de poliție nu deveneai polițist, ci trebuia să dai examen la Academia de Poliție ori la școlile de agenți de poliție, dar nu era obligatoriu acest lucru. Puteai să optezi pentru altă facultate.
  Deci, nu avem nevoie de așa ceva!
  Soluția pentru a pregăti cât mai mulți polițiști era transformarea în școală de agenți de poliție.

  P.S. După desființarea liceului de poliție a fost transformat în Centru multifuncțional de pregătire Schengen, în perioada 2015-2020, cât a fost obligatoriu să existe ca centru Schengen, după investițiile făcute în 2013-2014. La cursuri participau angajații statului care aveau tangență cu pregătirea pentru aderarea la Spațiul Schengen, și nu numai.

 • O idee buna, aproape unica. Cand vezi rezultatul angajarilor din surse externe, parca te ia dorul de ”tablagiii” aia originali, din alte vremuri. Mai radeai de ei, mai un haz de necaz, cu astia de acum ti-e si mila, ca nu e vina lor.
  Cred ca ideea de baza a fost ca, daca tot avem legi ambigue, aiurite sau anacronice, macar nici cine sa le aplice sa nu existe, dar parca nu mai e de glumit…
  O cariera, sub orice uniforma, ar trebui sa fie o mandrie, o asumare a contopirii cu viata privata si si o mare responsabilitate sociala, n-ai cum fara o pregatire corespunzatoare.

 • In regimul asta neonazist instaurat, e nevoie de scoli de scos trupe neonaziste care sa abuzeze oamenii sa nu cumva sa se revolte impotriva neonazistilor instaurati.

 • O idee foarte buna! Bravo!!!

 • @Nicoleta, mai bine tăceai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.