Se pun dale + se repară. Explicații de la muncitori

Ciudățenie. Tocmai azi, când se punea probleme opririi lucrărilor, muncitorii unei firme subcontractate de Strabag, au reluat montajul delelor pe Bd. Unirii.

Azi s-au pus dale pe trotuarul din fața bibliotecii județene
Pe partea opusă, alți muncitori repară ce s-a pus greșit anul trecut

Dacă lucrările vor continua, probabil că într-o lună se va finaliza montarea dalelor de la un capăt la altul al Bd. Unirii.

De ce nu iese perfect ?

Unul dintre muncitori s-a plâns că dalele negre sunt, din fabricație, puțin mai groase decât cele albe.

Exemplu, cu o dală neagră ceva mai groasă decât cea albă
Muncitorul spune că din turnare, undele dale nu au laturile egale
Dimensiunile diferite ale dalelor duc la rosturi inegale

Aceste dale sunt produse și cumpărate de la Elis Pavaje (Stoenești – Prahova).

Vor continua lucrările pe Unirii ?

Primarul Toma a anunțat azi că mâine (marți) se va întâlni cu conducerea Strabag România pentru a-i convinge să lucreze în continuare, deși finanțarea europeană a fost sistată (temporar) din cauza deschiderii unui dosar penal (suspiciune de fraudă cu fonduri europene).

Toma e încrezător că dosarul penal va fi clasat („proiectele pe fonduri europene sunt verificate și răsverificate, n-are ce fraudă să fie”) și studiază posibilitatea ca Strabag să fie plătit din alte fonduri ale Primăriei Buzău până când – și asta cât mai curând – această suspiciune va fi infirmată.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Se pun dale + se repară. Explicații de la muncitori

 • „Unul dintre muncitori s-a plâns că dalele negre sunt, din fabricație, puțin mai groase decât cele albe.”
  adica produse neconforme …
  daca sunt rebuturi atunci nu trebuiesc cumparate si folosite ca si produse conforme….
  asta e o problema serioasa si trebuie tratata ca atare – contractantul vrea sa isi mareasca profitul in detrimentul calitatii.

  Răspunde
 • „Muncitorul spune că din turnare, undele dale nu au laturile egale”
  Avem controlul calitatii la aceasta lucrare? Pentru ce platim bani? Pe Calea Eroilor sunt pavele identice si nu au mai fost aceste probleme.

  Răspunde
 • Un singur muncitor a constatat? Pai, sa schimbe muncitorul!
  Sa platesti din bani publici (nu fonduri europene), fara sa fi bugetat lucrarea in prealabil (votat de consiliu) e si mai mare beleaua pe capul dlui Toma, dar el si echipa lui nici asta inca nu stiu. E fix ca si cum ar fi platit o lucrarea finantata din bani publici, cu fonduri europene. Va distrati puternic la Buzau constat. Doamne fereste de asa ceva!

  Răspunde
 • Numai un neprofesionist poate sa dea o asemenea explicatie,un profesionist știe ce sa facă,cu plăcile inegale!

  Răspunde
 • Dalele negre să fie puse într-un singur șir pe margine ( în stânga și în dreapta)! Se delimitează astfel pista de biciclete de traficul pietonal.

  Răspunde
 • Salut , de vina nu sunt nici dalele și nici muncitorii , de vina suntem noi , oamenii de rand, nu știm sa facem nimic dar criticam pe oricine și facem plângeri penale fără sa ne pese ca pentru mine un creștin suferă foarte muti , ne mulțumim ca intr-un cerc restrâns sa ne dam mari ca l-am oprit pe Toma , da nici eu care-l cunosc ca patron și om nu-l prea inghit dar totuși ce face și ce vrea sa facă pentru Buzău îl salut . Ca nu si-a găsit bine momentul sa blocheze toată circulația în oraș , da sunt deacord cu toți dar o fii greu totuși sa induram 3 luni din care 1 toți din voi pleacă din oraș? Oare o fii greu sa înjuri un primar 3 luni după care sa circuli decent ? Hai sa fim oameni . Buzoiene gindeste-te ca-ti renovezi apartamentul 3 luni și dai cu picamarul și bormașini zilnic în bloc , ce zici atunci ?

  Răspunde
 • Angajatul surprins in imagine coțopănindu-se cu dala aceea, era platit cu 50 de lei/zi în urmă nu cu mult timp, din banii aia își cumpără și prânzul + biletul la autobuz până la Pogonele, dus – întors.

  La acea leafa nu prea are de ce să știe ce să facă cu dalele inegale.

  Răspunde
 • Abracadabra ….. ADEVAR grait-ai !

  Mai mi-a spus cineva ca unii din muncitori erau de pe la Moisica … Smeeni , vara trecuta clienti la ajutorul social si i-a vazut punind pavele prin nov-dec anul trecut pe Unirii Sud un consatean …. Nici nu se mira ca a iesit anapoda , spunea ca din punctul lui de vedere era MINUNE daca iesea bine pavajul !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.