Se rezolvă o problemă a orașului Buzău

Se spune că acela care se trezește de dimineață departe ajunge.

Nu era ora opt și muncitorii deja turnau betonul:


E vorba de talpa fundației viitoarelor construcții din cel mai mare cimitir municipal, cel dintre cartierul Micro XIV și Șoseaua Nordului:

Vor fi aici patru construcții: capelă, clopotniță, clădire administrativă și portic (legătura dintre ele)

Va fi cel mai mare cimitir municipal, cu 3.800 de locuri de veci, parcări, spații verzi (părculeț cu alei în zona blocurilor) și chiar un lac care va colecta apa de ploaie (folosită apoi la irigarea spațiilor verzi):


Cimitirul se întinde până departe în zare, la intersecția cu Șoseaua Nordului. Muncitorii vor avea serios de lucru doar pentru a realiza gardul împrejmuitor
Aici, în zona ultimelor blocuri din Micro XIV se va amenaja viitorul parc cu alei, lac și locuri de parcare
Accesul auto se va face prin două locuri. O dată prin stația de autobuz din capătul Bd. Stadionului (pe lângă stația trafo) și a doua oară de pe strada Prieteniei, prin parcare

Lucrarea este realizată de firma SC Hierro Stely, cu sediul în Topliceni, lângă Rm. Sărat.

Conform listafirme.ro, Hierro (fier în spaniolă) Stely (de la Stelică Mutu, numele patronului) a avut în 2022 o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei, cu 31 de angajați.

Inginerul care coordonează lucrările spune că cimitirul va fi gata în acest an, cu condiția ca Primăria Buzău să deconteze lucrările la timp
Dirigintele de șantier a luat probe la prima oră pentru a verifica consistenţa, densitatea și rezistenţa betonului produs la stația de betoane a Romoil (Șoseaua Nordului, în spatele Viostar).

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Se rezolvă o problemă a orașului Buzău

 • In loc de locuinte sau alte sedii si constructii ,cimitire!In zona ai a orasului numai cimitire!Peste 2 000 de ani ,o sa dezgroape oasele ,o civilizatie si sa-si inchipuie ca am fost un megapolis!
  Ps Stiu faza cu armata ,etc etc ,dar totusi…

  Răspunde
  • Super,primăria face investiții în viitor .Viitorul romanilor este la cimitir.

   Răspunde
 • Băi nene, când un loc de veci a ajuns 10.000 de lei la „popi” sau la „investitori”, tu te superi ca nu-ți face primăria locuință! Mulțumește-te că în viitorul apropiat o să-ți poți cumpăra „garsoniera” oriunde vei dori la un preț mai accesibil!

  Răspunde
 • “Iar aruncă Toma banii pe prostii”
  Haideți haterii din partidele AUR, PNL, USR la comentat
  Ce a făcut acest OM pentru oraș nu a făcut și nici o să mai facă vreunul.
  Respect Constantin Toma!

  Răspunde
  • Domnu Tereaca, zi-i mata lui domn primar ca dupa ce-l termina, sa nu-l mai dea in grija celor de la urbis! Ca aia sunt niste incompetenti, daca nu mai rau, hoti! A se vedea vechiul cimitir Dumbrava, unde utilizatorii platesc sume consistente. Mai mult decat la cimitirele parohiale! Zi-i sa dea o raita pe langa gard si nu numai, sa vada mizeria ce zace de luni de zile, sa-ntrebe contribuabilii cum sunt prestate serviciile pe care le platesc cu ocazia inmormantarilor. In traducere, un obiectiv de interes al orasului, e lasat cu indiferenta sa se degradeze. Bani sa iasa! Sau se merge pe principiul ‘decat sa-l curatam p-asta, mai bine facem altul’?

   Răspunde
  • Daca sunt socialist (PSD), n-am voie sa-l critic pe Toma, sau este imposibil de acceptat asa impietate??
   Cimitirul ala se pornise a fi construit cu Urbis. Apoi, au anulat treaba si au pus-o pe SEAP, unde s-a castigat cu vreo cateva mil euro in plus de o firma care a mai construit cu Armata. Iarasi, o cheltuiala logica!
   A scris presa despre asta, cine sa vada, cine sa auda si de ce? Oricum, domnul Toma spera ca din septembrie a.c. cimitirul sa primeasca buzoieni (exprimarea ii apartine).

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.