Se schimbă comandantul armatei de la Buzău. Generalul Foca a fost promovat. Iată cine vine în loc

Cine ajunge comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău va fi promovat. După Nicolae Ciucă, avansat în ianuarie 2014 de la Buzău la comanda Statului Major al Forțelor Terestre, astăzi i-a venit rândul generalului maior Lucian Foca. Acesta a fost promovat de la Buzău la  conducerea Comandamentului Forţelor Întrunite, o funcție mai mare, în  cadrul Statului Major General.
În aceste condiții apariția de marți de la triplul eveniment serbat în părculețul din fața prefecturii a fost ultima ocazie pentru Lucian Foca de a apărea în fața buzoienilor la o manifestație oficială.
Generalul Foca avea o relație bună cu multe din personalitățile Buzăului, dar în special cu preotul Mihail Milea și primarul C-tin Toma. 
În locul lui Foca, funcția de comandant va fi preluată de generalul de brigadă Gheorghe Vișan, 55 de ani, perahovean la origini. Luni, la ora 11.00, la sediul de pe Bd. Mareșal Averescu va avea loc ceremonia militară prilejuită de predarea-primirea comenzii marii unităţi. 

Generalul de brigadă Gheorghe VIȘAN s-a născut la data de 12 Octombrie 1961 în Vălenii de Munte, Prahova. În anul 1980 a absolvit Liceul Militar „DIMITRIE CANTEMIR”, iar  1983 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „NICOLAE BĂLCESCU” (arma Infanterie).

După absolvirea școlii militare a fost repartizat la Regimentul 7 Mecanizat, unde a îndeplinit funcții de comandant pluton și companie. În anul 1987 a urmat cursul de comandanți de companie infanterie, iar în anul 1988 cursul de armament greu de infanterie. Între anii 1991 si 1993 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare.

După absolvire a fost repartizat ca ofițer de stat major în comandamentul Brigăzii de Gardă „MIHAI VITEAZUL”, unde și-a desfășurat activitatea pentru o perioadă de șapte ani.

În 1998 a absolvit cursul intensiv de limbă germană. Ulterior, în 1999, a absolvit Colegiul German de Stat Major și Cursul de Operații Întrunite și Multinaționale, ambele în cadrul Academiei de Conducere a Bundeswehr-ului, Hamburg, Germania.

Între anii 2000 si 2009 a ocupat diferite funcții în cadrul Statului Major General, după cum urmează: ofițer specialist în cadrul Direcției operații, șef birou instrucție, șef secție operaționalizare și șef serviciu instrucție in cadrul Direcției Doctrină și Instrucție. În această perioadă a urmat cursurile referitoare la Forța Întrunită Multinațională în Lisabona/Portugalia și Karup/Danemarca.

loading...

2 comentarii la „Se schimbă comandantul armatei de la Buzău. Generalul Foca a fost promovat. Iată cine vine în loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.