Se terminase de șase zecimi de secundă! Golul lui Neagu ar fi trebuit anulat

În primul rând trebuie spus că arbitrii n-au nicio vină. Faza a fost una la limită (inclusiv la limita percepției umane).

Dar, pentru că faza a suscitat o așa polemică, reporterul buzoienii.ro s-a folosit de un program de editare video în încercarea de afla dacă golul s-a marcat în timpul regulamentar sau nu.

Încercarea a fost îngreunată de faptul că între cronometrul TVR și tabela de marcaj (oficială) a existat un decalaj de aproximativ 8 zecimi de secundă (cronometrul TVR era înainte)

Concluzie după analiza imaginilor

Golul lui Neagu s-a marcat cu 6 zecimi de secundă mai târziu față de timpul regulamentar!

Faza 1: Momentul în care se termină jocul la TVR (vezi în stânga sus 60.00). Petrovic, pivotul Gloriei, zâmbește după golul de 22-21
Faza 2: TVR a scos deja timpul de pe ecran. Petrovic încă zâmbește. În acest timp mingea merge pe traseul poartă, Grubisici (portăriță), Neagu și poarta Buzăului
Faza 3: TVR schimbă tabela la 22-21 pentru Gloria. E momentul în care mingea aruncată de Neagu intră în poartă. Trecuseră 1 secundă și 4 zecimi (!) de când expirase timpul de pe tabela TVR! Dar și 6 zecimi de când se terminase și timpul de pe tabela de marcaj.
Marcajele (cu verde) folosite în programul de editare video (1 final timp TVR, 2 final timp tabelă de marcaj, 3 o secundă de la expirarea timpului TVR, 4 mingea intră în poartă)

Unul dintre arbitri, doamna, a fluierat finalul meciului chiar când mingea intra în poartă! E o dovadă în plus față de ce s-a văzut în programul de editare video întrucât din momentul în care doamna a văzut 60.00 pe tabelă până a fluierat au mai trecut câteva zecimi de secundă.

Așadar, golul lui Neagu a fost marcat după mai bine de o jumătate de secundă de la expirarea timpului regulamentar.

O vină că s-a întâmplat așa o are și Buzăul. Tabela nouă, care sună la final de repriză, e defectă de multă vreme și se folosește o tabelă care n-are dispozitiv sonor. O astfel de situație, de meci decis la zecimi de secundă, se petrece poate o dată la zece ani. Uite că s-a întâmplat acum.

loading...

Un comentariu la „Se terminase de șase zecimi de secundă! Golul lui Neagu ar fi trebuit anulat

  • A gresit si arbitrul ; a validat golul fara sa stie daca e corect sau nu , la nimereala cum se spune , asta fiindca s-au dus cele de la CSM peste el Daca se consulta si cu observatorul, macar formal , era acoperit indiferent ce decizie lua

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.