Se toarnă asfalt pe pista de biciclete

De câteva zile, muncitorii de la Strabag au trecut la așternerea de asfalt colorat pe pistele de biciclete de pe Aleea Industriilor.

Foto, ACUM, pe Bd. Industriilor
Pistă de biciclete în dreptul Rotec
Pregătire pentru asfaltare în dreptul fabricii de ulei

Reclamație + răspuns

Bicicliștii au reclamat, pe bună dreptate, că în zona intersecțiilor, există diferențe de nivel între trotuar și carosabil: „Trebuie, fie să ne dăm jos din șa, fie să trecem așa, dar cu risc de avariere a bicicletelor” .

Cei de la Strabag au promis că problema sesizată va fi rezolvată în această toamnă.

Realizarea pistei de biciclete va însemna mai puține mașini în trafic. Anul viitor se vor amenaja piste de biciclete și pe str. Drăgăicii (după lucrarea Comp. de Apă), făcându-se astfel joncțiunea cu Bd. Unirii.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Se toarnă asfalt pe pista de biciclete

 • Sigur pistele astea respecta vreun fel de legislație ?

  Din postura de colindător prin țări străine până în alalalt capăt al Europei, îmi pare că pistele noastre nu prea seamănă cu cele de pe dincolo, din multe puncte de vedere.

  Răspunde
 • Un domn inginer al Strabag, dar cu lucrari prinzona Olteniei, zicea la un ziar local ca el revine seara la adresa de domiciliu cu gulerul la camasa alb, facand referire la conditiile de munca moderne din cadrul firmei.
  Privind la noi, personal as prefera sa le platim noi apa calda numai sa se murdareasca facand treaba cum trebuie, nu in in lehamite. Observ ca e contaminanta stima pe care o poarta executantul fata de noi (cetateni si reprezentantii nostri implicit) si la altii (cei cu semafoarele).
  Ca sa oferi o alternativa naturala (nu cu japca ori cu certatul prin presa, de catre edili) la traficul rutier, reteaua pietonala si cea pentru traficul velociped ar trebui sa fie inspirat din realitate.
  Realitatea> https://www.youtube.com/watch?v=ayPDlDi9Ug4

  Răspunde
 • OB!, super filmulețul din Olanda! AȘA DA!

  Mai avem mult până se dezvoltă infrastructura noastră rutieră/ciclistă/pietonală măcar la jumătatea celei din Olanda!

  Cât despre pistele de bicicletă de pe Aleea Industriilor, ar fi fost cazul să le asfalteze! Și să sperăm că vor rezolva și problema acelor borduri! Preventiv am schimbat anvelopele bicicletei de la cele cu balon de 1,75 pentru oraș cu altele de 2,2 tip cross country.

  Totuși am o mare nedumerire: pe sensul Str. Drăgăicii – Șoseaua Brăilei are 3-4 zone destule de lungi unde pista de biciclete lipsește! Ciudat este faptul că este zonă de trotuar de 1,5 – 2,0 metri lățime în lateralul căreia este pistă de bicicletă, dar este și o zonă cu lățimea de 3,0 – 4,0 metri fără pistă de bicicletă.

  În plus, mai sunt și câteva creații de tip DOREL: zonă doar cu trotuar sub un metru lățime cu stâlp pe mijloc, zonă fără trotuar și fără pistă de bicicletă șamd.

  Pe sensul celălalt, Soșeaua Brăilei – Str. Drăgăicii nu am urmărit cu atenție continuitatea pistei de biciclete, așa că nu mă pronunț.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.