Se va cere ajutorul armatei! Patru luni se va închide podul vechi de la Mărăcineni. Iată ce soluție temporară se propune!

Din luna martie, jumătate din podul peste râul Buzău de la Mărăcineni se va închide traficului pentru efectuarea de reparații.

E vorba de vechiul pod metalic, construit în 1932 de inginerii germani (refăcut după inundațiile din 2005) pe care se face acum accesul în municipiul Buzău.

Coadă de mașini între pod și Carrefour

Vreme de patru luni, dim martie până în iulie, acest pod va fi închis, iar traficul dirijat pe podul nou din beton.

Întrucât există temerea formării unor cozi uriașe de o parte și de alta a podului, autoritățile iau în calcul diverse soluții pentru fluidizarea traficului.

O propunere a venit de la C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni:

Drum până la câțiva metri de apă

„Am putea să cerem ajutorul armatei pentru amenajarea temporară a unui pod în amonte așa cum s-a făcut în 2005. Noi, la Mărăcineni avem deja drum asfaltat. Pleacă de lângă postul de poliție și ajunge la câțiva metri de apă. Dacă s-ar face temporar acest pod se poate ajunge undeva în spate la Dedeman.  Măcar cei de pe Valea Slănicului ar putea s-o ia pe aici și s-ar mai reduce din trafic”.

„Podul jos metalic fix” (căci aceasta este denumirea exactă și nu pod de pontoane) ar putea fi realizat de geniștii unității militare de la Mărăcineni, mai ales că la comanda Diviziei 2 Infanterie Getica a venit de câteva săptămâni generalul Gheorghe Soare, considerat cel mai bun genist din armata română.

Citește și articolul: Mâine nu va mai ploua. Buzoienii sunt invitați la fasole cu ciolan, fanfară și defilare. Iată unde și la ce oră

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Se va cere ajutorul armatei! Patru luni se va închide podul vechi de la Mărăcineni. Iată ce soluție temporară se propune!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.