Se va dărâma „borcanul” și se va face sens giratoriu. Se va face expropriere!

Intersecțiile de la Florica, Spătaru și Autorolla (spre V. Pașii) sunt cele trei puncte nevralgice ale DN2E85 de pe raza județului Buzău.

Dacă la Florica se va amenaja o bandă suplimentară de stocare pentru efectuarea virajului la stânga, la Autorolla specialiștii înclină să respingă ideea amenajării unui rond (click AICI).

În schimb, s-a dat undă verde pentru amenajarea unui rond la intrarea în Spătaru dinspre Buzău la intersecția dintre DN2E85 și DN2B (Șoseaua Spătarului/Șoseaua din Zona Industrială până la Spătaru).

„Intenția e mai veche, dar s-a tot amânat din diverse motive. Pentru amenajarea rondului e nevoie de acel colț de teren, unde a funcționat punctul de observație al Poliției Rutiere, acel borcan cum îi zic plastic buzoienii. Mai întâi, Primăria Costești a încercat un schimb de teren cu proprietarul terenului. Din păcate nu s-a reușit. În aceste condiții, se va proceda precum la autostrăzi la emiterea unei hotărâri de guvern de expropriere. După ce CNAIR va deveni proprietară pe acel rest de teren se va proceda la realizarea sensului giratoriu”, a anunțat Leon Velicu, șef al Secției Drumuri Naționale Buzău.

Realizarea unui sens giratoriu este cerut intens de șoferii care vin din Zona Industrială a orașului Buzău și care vor să intre pe DN2E85, fie înspre București, fie înspre giratoriul de la Hanul lui Țintă.

Citește și articolul: Dramă în Zona Industrială a Buzăului. Fabrică de renume, aflată într-o situație dificilă

Pentru că manevra înspre București e una dificil de realizat din cauza traficului intens, uneori se formează cozi de o sută de metri pe DN2 înspre Zona Industrială a Buzăului.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Se va dărâma „borcanul” și se va face sens giratoriu. Se va face expropriere!

  • Eu nu cred pana nu vad si ma indoiesc ca se va materializa intentia in mai putin de 2-3 ani! Si daca nu, va fi iarasi o noua promisiune in viitoarea campanie electorala asa cum a mai fost de vreo 2-3 mandate in coace!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.