Se va elimina baremul ? Și pensionarii cu peste 25 de milioane vor circula gratuit cu autobuzul. Iată motivul!

Declarație surprinzătoare făcută de primarul C-tin Toma, în ședința CLM Buzău de marți dimineață.

„Va trebui să scoatem baremul de 25 de milioane. Toți pensionarii, indiferent de mărimea pensiei, vor circula gratuit”. Primarul a explicat că după accesarea fondurilor europene pentru transport actualul barem va trebui eliminat întrucât Uniunea Europeană îl va asimila ca o discriminare: „Din 2017, fie vom anula gratuitățile pentru toți pensionarii, fie le vom păstra pentru toți”.

Declarația lui Toma a fost provocată de intervenția consilierului local PMP, Gheorghe Vasile:

„Nu mi se pare corect ca un pensionar cu aproape 25 de milioane pensie să meargă gratuit, iar o femeie cu 9 milioane salariu, cu doi copii acasă, să trebuiască să plătească bilet spre serviciu. Altfel, despre Trans-Bus pot spune că și-a îmbunătățit serviciile. Se vede o schimbare în bine. V-o spune unul care merge cu autobuzul. Cursele ajung în stație la fix, după ceas, e mai multă curățenie, taxatoarele îmi zâmbesc…”. În acest moment discursul consilierului a fost oprit de zâmbetele și apoi râsetele și glumele asistenței pe seama relației frumoase dintre domnul consilier Vasile și doamnele taxatoare.

 

Auraș Tereacă

 

loading...

2 comentarii la „Se va elimina baremul ? Și pensionarii cu peste 25 de milioane vor circula gratuit cu autobuzul. Iată motivul!

  • Sa plateasca toata lumea . Daca pensionarii nu platesc iar ceilalti da,asta nu este discriminare? Toata lumea sa plateasca si sa vedeti apoi ce succes o sa aiba Trans-Bus,o sa fie pe profit.

  • Cineva care a comentat aici a avut o propunere interesantă: dacă pot circula gratis toți pensionarii, indiferent de nivelul pensiei, să se distribuie totuși legitimații de călătorie, ca să vedem câți pensionari folosesc această facilitate în mod real, opinând că vor fi foarte puțini, poate nici 10% din totalul pensionarilor din municipiu. Pe de altă parte motivul cu discriminarea nu ține. Guvernul național a limitat ne impozitarea pensiilor de până la 2000 lei și nu poate fi acuzat de discriminare. Tot așa se putea dispune și de către guvernarea locală. Dar, oricum, numărul utilizatorilor reali ai transportului în comun ar fi fost același. Verificați, testați, experimentați și veți proceda în cunoștință de cauză. Abuzurile și ilegalitățile în banii primăriei din timpul lui Boșcodeală, foloseau ca paravan subvențiile la transbuz, ram, ș.a. Până acum, noul primar, nu a făcut greșeli majore, dar apropiații, foști colaboratori privilegiați ai lui Boșco, îl pot împinge încet-încet spre erori și ineficiență. Depinde cât va rezista singur printre sforari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.