Se va mai circula măcar pietonal pe vechiul pod de la V. Pașii ? Iată ce decizie s-a luat!

Așa arată azi vechiul pod rutier văzut dinspre Vadu Pașii, după vizita reporterului buzoienii.ro.

Operațiunea de decopertare a căii de rulare a avansat vizibil, astfel că în acest moment a mai rămas de îndepărtat doar bucata dintre ultima pilă și culeea podului dinspre Buzău.

În acest timp, s-au lămurit și lucrurile despre utilitatea acestui pod în viitor, ultima informație fiind aceea că podul va fi închis complet și ținut doar ca piesă de muzeu.

Veștile sunt bune pentru localnici.

Citește și articolul: O trecere de pietoni adesea însângerată. Semafor sau pasarelă ? 

„Pe o lățime de doi metri podul va fi îmbrăcat cu o cale de rulare din foi de tablă cu balustradă la capete. Pe podul vechi se va putea circula pietonal, dar și cu bicicleta. Va exista trotuar și pe noul pod, dar și o recomandare pentru pietoni și bicicliști să-l folosească tot pe cel vechi, măcar din chestiuni ce țin de siguranță”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul firmei Integral, care execută cele două poduri.

Referitor la noul pod, după cum buzoienii.ro a informat AICI, în aceste zile se efectuează forajele la 28 de metri adâncime pentru turnarea stâlpilor care vor susține pilele (picioarele podului).

În total vor fi 74 de astfel de foraje, de 1,5 diametru, 50 pentru noul pod și 20 pentru cel vechi.

Constructorul susține că dacă vremea va fi blândă în această iarnă și va putea lucra aproape neîntrerupt atunci, în decembrie anul viitor, va putea inaugura noul pod.

Citește și articolul: Asta da bombă! Toți elevii din jud. Buzău vor primi la primăvară tablete gratuit! Toți profesorii primesc laptopuri! Distribuie ca să afle toți!

Cel vechi ar putea fi gata încă și mai devreme. Mai jos, puteți vedea o galerie foto cu stadiul lucrărilor de la cele două poduri.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Se va mai circula măcar pietonal pe vechiul pod de la V. Pașii ? Iată ce decizie s-a luat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.