Se va mai scumpi apa la Buzău ?

„Dacă voi prelua controlul Companiei de Apă la Buzău voi micşora preţul apei” a anunţat C-tin Toma. Acest obiectiv a fost prezentat de primar ca principalul motiv al războiului declanşat împotriva directorului Ionel Tescaru. Momentan, la Buzău se practică, la egalitate cu Bucureşti, cel mai mare preţ al apei care curge la robinet din ţară, excluzând canalizarea. 

„Nu poate ieftini nimic. Acest preţ a fost convenit în „mecanismul de tarifare” în momentul în care s-au luat fondurile europene. Toţi au ştiut că preţul se va mări şi au votat pentru acest lucru atunci când, în anii trecuţi, au aprobat Strategia de dezvoltare a Companiei de Apă. Dacă scădem preţul, va trebui să dăm banii înapoi. Cine-şi permite aşa ceva ?Ar însemna nu doar falimentul Companiei de Apă, ci şi al primăriilor care au beneficiat de investiţii” a replicat directorul Ionel Tescaru.

Recent, în ADI Buzău 2008 şi primării s-a aprobat o nouă „Strategie de dezvoltare a Companiei de Apă”, întinsă până în 2020.  Toţi consilierii şi membrii ADI, adică primarii, au votat pentru. Nimeni, n-a scos un cuvânt măcar despre viitoarele creşteri de preţ. Subiectul atât de sensibil pentru populaţie, parcă nici n-a existat. E drept, majoritatea votanţilor nici măcar n-au ştiut ce aprobă, n-au citit nici măcar o pagină din  acest document. Iar apoi, când  se vor majora din nou tarifele, Tescaru le va trece prin faţa ochilor documentul: „Băieţi, aţi uitat ? Voi aţi votat! Îmi pare rău, n-am ce face”.

Doar reporterul buzoienii.ro l-a aşteptat o jumătate de oră pe directorul Tescaru să iasă de la şedinţa ţinută la CJ Buzău pentru a-l întreba dacă preţul se va majora. „Probabil că da. E prevăzut în noul mecanism de tarifare. Tarifele se vor majora în principal în funcţie de inflaţie. Cum se va trece în mecanismul de tarifare aşa vom face. Ce pot să vă spun acum e că în 2017 preţul nu se va majora. Apoi, vom vedea” a spus Tescaru.   

Auraş Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.