Se vor DESFIINȚA! S-au trimis primele notificări către locatari

Societatea de salubrizare din Buzău a început notificarea locatarilor din blocurile turn din oraș.

Liviu Mocanu, director RER Sud Buzău: „Locatarii sunt notificați asupra faptului că RER Sud nu va mai ridica gunoiul aferent ghenelor blocurilor turn. În vecinătatea acestor blocuri s-au înființat platforme moderne îngropate. Începem cu un lot de zece platforme îngropate la care sunt arondate mai mult de zece blocuri turn”

Capacele ghenelor de gunoi vor fi sudate!
Așa arată camera care deservește ghena unui bloc turn din Buzău
În vecinătatea blocurilor turn s-au înființat platforme îngropate. Primăria Buzău a plătit pentru 54 de noi astfel de platforme

AVANTAJE

Dispar mirosurile neplăcute din blocurile turn

Mai puține insecte, mai puține rozătoare, mai puține focare de infecție

Colectare selectivă mai bună (sacii galbeni pot fi duși oricând la platformă)

Camerele care deservesc ghenele pot fi folosite de locatari ca spații de depozitare

DEZAVANTAJE

Locatarii vor fi nevoiți să ia liftul și să meargă 50-100 de metri cu sacii de gunoi în mână până la platforma îngropată

Probleme pentru locatarii în vârstă sau cu dificultăți de locomoție

Risc de umplere rapidă a pubelelor din platformă și de răspândire a gunoiului în jur. Directorul RER susține că nu vor fi probleme pentru că autogunoierele vor veni de mai multe ori pe zi.

Coming Soon
Sunteți de acord cu desființarea ghenelor ?
Sunteți de acord cu desființarea ghenelor ?
Sunteți de acord cu desființarea ghenelor ?

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Se vor DESFIINȚA! S-au trimis primele notificări către locatari

 • Deja s-au desființat de la 1 octombrie. In unele cazuri platformele de gunoi sunt departe de bloc. Nimeni nu s-a gândit ce fac oamenii în vârstă de la etajele superioare sau cum ajunge lumea la gunoi când va fi polei sau zăpadă!
  Ăștia nu știu decât să desființeze nu să și creeze condiții civilizate.

 • Nu e rea ideea, dar ar trebui sa amenajeze mai multe, pt cei in varsta e foarte greu daca nu imposibil, mai ales iarna.

 • Lifturile, care si asa sunt adevarate bombe tehnice cu ceas, vor deveni si bombe biologice.

 • O măgărie marca RER care preferă să taxeze gunoiul în funcție de numărul de persoane nu după cantitate. Blocurile turn dotate cu ghene aveau posibilitatea să ceară taxarea in funcție de cantitatea de gunoi ridicata, lucru care nu prea le convenea celor de la RER . Asociațiile de locatari din acele blocuri se pare că nu reprezintă interesele locatarilor atâta timp cât sunt de acord cu desființarea ghenelor care sunt cuprinse în proiectul blocului . Desființarea lor și schimbarea destinației fara acordul proprietarilor este un abuz .

 • Calmati-va, stimati cetateni, in fapt este o directiva de la coana UE. Ceea ce, daca analizam putin, nu-i chiar o idee rea.
  Iar cat despre batranii care nu pot sa duca gunoiul…uite-asa se educa spiritul civic si notiunea de comunitate…cei tineri sa-i ajute pe cei batrani. Cand duci gunoiul tau suna si la tanti Geta de la 7 si intreab-o daca are gunoi de dus, ca i-l duci tu. Simplu, nu?
  Ala care a zis de gheata si zapada ne-a facut o proba a inteligentei sale :-))) Da’ la piata cum se duce batranelul/batranica atunci cand e zapada/gheata?

 • Platformele sunt subdimensionate. Nu sunt incapatoare nici pentru blocurile de 4 etaje arondate, daramite pentru cateva blocuri turn. Un bloc de 10 nivele are minim 30 apartamente. Un bloc de 4 nivele 20. In aceleasi platforme deja create, insuficiente, vezi deja numarul mare de sesizari, vor inghesui gunoi si ceilalti. In final se vor certa cetatenii intre ei, iar Politia locala va taia si vreo 2 amenzi. Creati si conditiile necesare pentru miscarea asta!

 • Numai că poza cu acele tomberoane îngropate nu se află lângă nici un bloc turn. Deci despre ce vorbim?

 • Huo RER! Înființăm alta firmă de gunoi! Niste figuranți. Unde sa cobor cu gunoiul? Sunt persoane bolnave care,abia ajung la ghena in interiorul blocului! Niste profitori leneși. Ei ridica gunoiul numai de la ora 8 dimineața când pleacă lumea spre job, de încurcă toată circulația. Mi_au răspuns că ei nu pot lucra de la 5 dimineața. Sunt vedete ..Haideți sa înființăm o firma concurenta!

 • pt „Dragi Tovarasi” – in fotografia din articol vei vedea un plan inclinat … sper ca dumneata vei face un bine vecinilor mergand in perioada rece si curatand zapada sau gheata daca exista astfel incat accesul sa fie sigur pentru toate categoriile de persoane. si de asemenea vei sta cu ochii tinta la nivelul de umplere astfel incat sa nu se mai depuna gunoaie PE acele recipiente si vei suna numaidecat la cei care trebuie sa le goleasca .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.