Se vor închide din nou școlile ?

Înfrângere, azi, pentru cei care au solicitat ca masca să redevină obligatorie în școli în contextul creșterii infecțiilor gripale de sezon.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: E o recomandare, nu o obligație. Recomandăm utilizarea măștilor de protecție de către cadrele didactice, eventual de către copii în anumite circumstanțe”.

Ligia Deca, ministrul Educației: „Accentul trebuie să fie pe prevenție, eventual izolarea copiilor acasă. Realizarea triajului zilnic atunci când copiii intră la cursuri la școli și grădinițe. Recomandăm purtarea măștii de protecție de către cadrele didactice și, de ce nu, și de către copii”

Cele două declarații sunt importante, întrucât în unele clase/școli de la Buzău profesorii ori directorii comit abuzuri și îi obligă pe toți elevii să poarte mască: „Nu discut, toată lumea poartă mască la ora mea. De ce ? Așa vreau eu!”

Ipohondrii și propovăduitorii apocalipsei, așa cum s-a întâmplat și anii trecuți, când cu Covidul, și-ar fi dorit acum inclusiv închiderea școlilor sau măcar a unor clase.

Ligia Deca, ministrul Educației: „Școlile încep în 9 ianuarie, așa cum e prevăzut. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Nu avem motive pentru a decide suspendarea cursurilor ori trecerea în online. Pentru cazuri excepționale vom vedea la momentul respectiv ce decizii vom lua”

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Se vor închide din nou școlile ?

 • Nu e corect! Să fie obligatoriu și vacginul și toate busterele la zi! Să fie toți imunizați! Să nu mai umble asimptomaticii hai-hui!

  Răspunde
 • Nu îmi amintesc să fi citit vreun articol aici în care să apară „Nu discut, toată lumea poartă mască la ora mea. De ce ? Așa vreau eu!”
  Sau, ca de multe ori, reporterul buzoienii.ro s-a lăsat purtat de imaginație?
  Poate greșesc. Puneți atunci link-ul și primiți anticipat scuzele mele.

  Răspunde
 • Pixel, zis si copy-paste, revine in forta cu subiectul lui preferat.
  Intre timp, vaccinatii Covid, mor pe capete in toata lumea. Mare academician, medic de renume, a avut dreptate. S-a dovedit indubitabil ca sursa lui de inspiratie, rechindebahlui.ro, a fost de mare incredere.
  Dhhaa…dhhaaaa…

  Răspunde
 • S-a intamplat invers, de fapt, au facut parintii reclamatii la inspectorat unor profesori care isi dadeau masca jos cand ajungeau la ora, pentru 1 minut, ca li se abureau ochelarii de la ea. Asta la catedra, departe de elevi. Nu stiu sa fi existat cazuri de profesori care sa oblige elevii la masca atunci cand nu era obligatorie. Daca nu spui cazuri concrete, e o inventie.

  Răspunde
  • Nu-i nicio invenție, știu cazuri concrete, dar n-o să spun acum aici cu nume și prenume.

   Răspunde
 • Spune macar scoala. Si, repet, ne referim la perioada cand masca nu era obligatorie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.