Sebastian Radu, amendamente despre zilieri și distribuția de gaze

Deputatul PSD Buzău Sebastian Radu a depus două amendamente privitoare la distribuția gazelor naturale și activitatea zilierilor.

Amendamentele vizează proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare.

Primul amendament privește articolul 61, articol care modifică și completează Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012.

„Am propus introducerea unui nou punct la articolul 61 pentru abrogarea alineatului (3) al articolului 104 din Legea nr. 123/2012. Legea energiei și gazelor naturale a fost modificată prin Legea nr. 167/2018, iar dispozițiile actuale de la art. 104 alin. (2) prevăd acum că solicitările de concesionare a serviciului public de distribuție a gazelor naturale primite de la o persoană sau o autoritate publică interesată nu mai sunt condiționate de obținerea unui studiu de fezabilitate aprobat de ANRE. Totuși, modalitatea de întocmire a acestui studiu este în continuare prezentă la aliniatul (3), art. 104 al Legii, deși el de fapt nu mai are corespondent la aliniatul anterior. Deci, se impune astfel o corelare a prevederilor legale pentru a asigura un cadru normativ coerent și facilitarea punerii în practică a proiectelor care privesc infrastructura de gaze naturale.” – Sebastian Radu, deputat PSD

Cel de-al doilea amendament propune eliminarea punctului 2 al articolului 65 din O.U.G. 114/2018. Această propunere este motivată de adoptarea Legii nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, publicată în Monitorul Oficial nr. 313 la data de 10 aprilie 2018.

„Legea 86/2018 a introdus posibilitatea de a presta muncă necalificată care are caracter ocazional pentru noi domenii prevăzute în Clasificarea activităților din economia națională, în plus față de cele care erau deja prevăzute la articolul 13 al Legii nr. 52/2011. Prin suplimentarea acestor domenii, față de cele deja prevăzute, s-a oferit posibilitatea legală mai multor agenți economici să își poată desfășura activitatea conform nevoilor pe care le impun profilul de activitate, dar și cetățenilor de a presta muncă necalificată ca zilieri  în mai multe arii economice. De aceea, consider că eliminarea punctului 2 al articolului 65 ar asigura posibilitatea ca mai multe persoane să își poată câștiga legal veniturile și respectarea voinței legiuitorului, Parlamentul României, care a dezbătut și susținut proiectul Legii 86/2018.”- Sebastian Radu, deputat PSD

Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 a fost adoptat de Senat, dar Camera Deputaților este for decizional.

loading...

2 comentarii la „Sebastian Radu, amendamente despre zilieri și distribuția de gaze

  • Nu credeți că e timpul ca să nu mai aprindă ori să stingă becul/focul/gazul în casa românului o firmă străină? Ungurii au rezolvat această problemă ce ține strict de siguranța lor națională.

  • aceste ‘amendamente’ fac parte din categoria ‘hai sa ne facem ca lucram pentru bobor si poate ii mai fraierim pe prostii de romani sa ne mai aleaga odata’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.