Sebastian Radu, demersuri pentru trecerea pădurii Crâng la Primăria Buzău. Sunt vizate și obiective deținute de Apele Române

Protejarea mediului este un domeniu de interes major pentru deputații din județul Buzău. Aceștia au propus în timpul sesiunii parlamentare trecute o serie de proiecte de lege care au ca scop îmbunătățirea modului de administrare a fondului forestier, protecția apelor sau gestionarea bunurilor imobile aferente administrațiilor centrale din aceste domenii.

Unul din deputații cei mai activi în acest domeniu este Sebastian Radu care, alături de alți colegi parlamentari a inițiat mai multe proiecte de acte normative ce-și doresc să îndrepte unele lacune din legislația actuală. Proiectele au ca obiect atât strict județul nostru, cum ar fi „Propunere legislativă privind trecerea suprafeţei de 189,44 ha fond forestier din proprietatea publică a statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în proprietatea publică a Municipiului Buzău”, dar și obiecte mai ample precum „Proiectul de Lege privind trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale sau consiliilor judeţene ale acestora” sau „Propunerea legislativă privind unele măsuri în domeniul protecţiei apelor”.

„Am inițiat alături de colegi aceste proiecte deoarece consider că în România este necesară o descentralizare a multor procese. Autoritățile locale sau județene sunt de multe ori mai aproape de o situație din terenul lor, pot analiza și interveni mult mai repede și mai bine pentru remedierea unor probleme și pentru îmbunătățirea constantă a ceea ce înseamnă mediu înconjurător.  Noi, ca parlamentari, suntem aici pentru a le acorda suportul nostru” – Sebastian Radu, deputat PSD Buzău.

Aceste proiecte de lege se află în diferite stadii de dezbatere în comisiile camerelor Parlamentului și urmează a deveni legi în scurt timp.

„Am coinițiat proiecte de lege, atât alături de colegii din Buzău, cât și cei din țară, care privesc autostrăzi, sistemul de pensii, finanțarea Institutului Cantacuzino și multe altele, deoarece cred că am fost trimis în Parlament de alegători pentru a îmbunătăți starea de fapt, pentru a aduce un plus de valoare, iar pentru acest lucru am colaborat cu oricine a avut o idee bună, indiferent de culoarea politică, deoarece așa mi se pare normal atunci când te afli în serviciul cetățenilor” – Sebastian Radu, deputat PSD Buzău

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.