emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Sebastian Radu, implicare pentru ca personalul nedidactic să câștige mai mulți bani

În urma semnalelor primite de la cetățeni deputatul PSD de Buzău Sebastian Radu a adresat o întrebare Ministrului Educației Naționale cu privire la salarizarea personalului nedidactic din unitățile școlare și preșcolare.

Din informațiile culese de deputatul buzoian salarizarea acestui tip de personal se face acum conform programului EDUSAL (în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului 17 din 23 februarie 2017). Această Ordonanță de Urgență modifică Ordonanța de urgență a Guvernului 57 din 9 decembrie 2015. Prevederile privitoare la salarizare din O.U.G. 57/2017 au fost abrogate de Legea 153/2017, aceasta devenind singurul act normativ în vigoare prin care se poate face salarizarea personalului nedidactic din unitățile școlare și preșcolare prin litera c, Capitolul II a Anexei 8.

Astfel, deoarece Sebastian Radu consideră că din momentul în care deja există în vigoare o Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, aceasta fiind singura care ar trebui să producă efecte, deputatul buzoian s-a adresat Ministrului Educației Naționale. Prin întrebarea parlamentară depusă la Camera Deputaților, dorește să afle de ce nu s-a transmis Inspectoratelor Școlare Județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București faptul că OUG 17/2017 nu mai produce efecte și că salarizarea personalului nedidactic ar trebui să fie efectuată în temeiul Legii-cadru 153/2017, dar și de ce nu a fost modificat programul EDUSAL și când vor primi angajații afectați de această modificare diferența de salariu la care aveau dreptul la intrarea în vigoare a noilor prevederi.

„Toate categoriile de personal care activează în unitățile școlare și preșcolare trebuie să beneficieze de un nivel de salarizare corect și conform legislației. De aceea, fiind convins că și domnul ministru este interesat ca angajații din instituțiile aflate în subordinea ministerului pe care îl conduce să își primească drepturile salariale care decurg din actele normative actuale, cu siguranță această situație se va rezolva.”- deputat PSD de Buzău  – Sebastian Radu

loading...

5 comentarii la „Sebastian Radu, implicare pentru ca personalul nedidactic să câștige mai mulți bani

  • In final sa speram ca legea salarizării vă fi aplicată corect pentru tot personalul nedidactic din toate unitățile de învățământ. Am fost prea de multe ori umiliti.Este diferenta foarte mare intre personalul didactic și cel ned idactic!

  • Pomeni fara numar, de la oamenii care muncesc catre oamenii care nu muncesc dar pupa partidul.
    Pravo Sebi, sa speram ca ajungi precum celalalt Sebi, ala care e fugar prin Serbia.

  • Domnul deputat trebuie să știe că bugetele școlilor aprobate de guvern, pentru anul 2018, nu pot asigura plata integrală a salariilor. Ministrul știe și amenință că nu mai poate aproba nici un leu până la sfârșitul anului. Profesorii riscă să nu mai primească salariile în decembrie!

  • Acest Sebastian Radu care are intrare la minister să întrebe ministrul cum este posibil sa demita 3 inspectori generali cu concurs si sa numească unul care pica de 3 ori examenul.

  • As vrea sa vad daca rezolvati aceasta problema cu salarizarea personalului nedidactic,sper sa nu va laudati,am dorii fapte,nu amagiri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.