Șef Ocol Silvic Buzău: „Nu vom mai pune ulmi, ci stejari și frasini”

„În locul ulmilor bolnavi pe care i-am tăiat vom planta stejari și frasini. Nu vom mai pune tot ulmi, e exclus”, a declarat șeful Ocolului Silvic Buzău – ing. C-tin Jeleriu

Acesta a adăugat că în fiecare primăvară specialiști din cadrul Direcției Silvice Buzău examinează minuțios Pădurea Crâng:

„Noi îi spunem control de fond. În cazul în care se descoperă că pe anumite zone s-au creat goluri se dispune reîmpădurirea lor. Acolo unde în Crâng se va observa formarea de goluri vom planta stejari și frasini, exclus ulmi”.

Referitor la tăierea ulmilor din Crâng, C-tin Jeleriu a prezentat presei un document emis de Institutul Național de Cercetare în Silvicultură:

„Arborii de ulm sunt afectați de Ophiostoma novo-ulmi, o ciupercă asiatică  care a provocat uscarea ulmilor în toată lumea. Infecțiile sunt vehiculate de gândacii de scoarță. În România, boala a cuprins arboretele de ulm în mai multe valuri. Mai întâi în anii 1950-1970, apoi în anii 1980. Toate speciile europene sunt sensibile. Doar ulmul de pădure este ceva mai tolerant. Se recomandă exploatarea urgentă a ulmilor uscați, pentru reducerea pagubelor și a presiunii infecțioase” – semnat Florentina Chiria și Dănuț Chira – Institutul Marin Drăcea – Stațiunea Brașov

Adrian Mocanu „mincinosul”

Tragedia ulmilor din Parcul Crâng – subiect sensibil pentru populație – a fost folosită politic într-un mod murdar de deputatul ALDE – Adrian Mocanu.

Acesta a distribuit pe facebook postări cu tema „Toma taie Crângul”, „Drujbele lui Toma”, „Vile în locul Crângului” etc.

Pentru această minciună distribuită intenționat și agresiv pe facebook, deputatul Adrian Mocanu s-a ales cu eticheta „mincinosul”.

Va fi tare greu, dacă nu imposibil, s-o mai dea jos.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: „Niciodată nu a mai fost așa! A trebuit să modificăm programul!”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.