Șefa de la apă cu ochii pe Barajul Siriu

Informație pe care probabil că puțini buzoieni o dețineau.

„Barajul Siriu n-a fost creat doar pentru folosirea lui în scop energetic. Cei care l-au gândit au avut în vedere și alimentarea cu apă a localităților din aval. Din păcate, această idee n-a mai fost pusă în practică mai apoi”, a anunțat azi Simona Săvulescu, noua șefă a Companiei de Apă în cadrul CLM Buzău.

„O șansă mare pierdută de județul Buzău de a avea pentru o treime din teritoriu și populație cea mai facilă și ieftină sursă de apă. Apa ar fi venit singură, prin cădere, gravitațional. N-ar mai fi fost nevoie de foraje la mare adâncime și grupuri de pompare de mare putere, ceea ce fac ca apa de la Buzău să fie scumpă. Ba, în unele locuri, această apă din subteran e și viciată și trebuie tratată, cu alte costuri importante”, a adăugat Săvulescu.

Jumătate de promisiune

Șefa Companiei de Apă a anunțat că a descoperit în arhivă un studiu realizat pentru folosirea apei din barajul de la Siriu. Simona Săvulescu a promis că în perioada următoare va repune acest studiu pe tapet și că împreună cu diverși specialiști va întocmi un proiect pentru aducțiuni de apă din baraj în localitățile din aval.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Șefa de la apă cu ochii pe Barajul Siriu

  • Sincer,nu cred ca apa din forajele facute la mare adancime este viciata!Pai apa din raul Buzau este potabila? Poate la izvoare!…Probabil se incearca o justificare a pretului apei potabile in Buzau….

  • Ce idei nastrusnice! Daca era o chestiune grozava, se facea de pe vremea raposatului. Proiectul a fost abandonat, si nu intamplator. E vremea si pentru masuri realiste, realizabile, ca fantezii si avioane am tot vazut!

  • Gata, doamna Savulescu si-a rezolvat toate proiectele, inclusiv cele care privesc salarizarea dansei, restructurarile promise pe criterii de competenta/concedierea pilelor, mutarea sediului intr-un spatiu impropriu si supradimensionat pana la urma, reducerea cu 0% a pretului apei si calitatea acesteia! A trecut la treapta superioara – proiecte SF pentru secolul urmator! Ar fi bine un imprumut ceva pentru studii de fezabilitate, niste comisii bine platite pentru studii conduse bineinteles de dansa, etc. S-au poate se gandeste la niste foraje pe Marte ca sa-i inebunim pe americani!

  • Doamne, coace mai repede prunele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.