Șeful IPJ Buzău: „Acolo nu e trecere de pietoni, e doar un marcaj”. Are dreptate ?

În urmă cu câteva zile un cititor ne-a trimis la redacție fotografia alăturată, însoțită de comentariul „momentul acela în care poliția sfidează poliția”.

Întrucât la acest site, cititorii noștri sunt stăpânii noștri, am publicat știrea (click AICI) și în ideea în care subsemnatul, mai exigent din fire, consideră că polițiștii ar trebui să fie monumente de profesionalism și corectitudine.  

Întrucât cazul prezentat n-a fost deloc singurul de acest gen, la conferința de presă de joi mi-am permis a-l întreba pe șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, dacă astfel de spețe sunt în regulă sau nu.

„Cunosc cazul la care vă referiți. Polițiștii care au făcut deplasarea cu mașina respectivă erau în misiune. Și în al doilea rând, acolo nu este o trecere de pietoni, ci doar un marcaj pe asfalt”.

Ieri, m-am dus personal să mă uit, ba am și întrebat zece pietoni care s-au aruncat curajos pe carosabilul dintre Hotelul Pietroasa și Platoul Dacia dacă traversează pe o trecere de pietoni sau nu.

Cu excepția unei doamne care mi-a zis că într-adevăr nu e trecere de pietoni și a luat-o speriată înapoi, ceilalți nouă au zis că e trecere, iar vreo trei chiar m-au înjurat crezând, fie că vreau să fac mișto de ei, fie că am sărit gardul de pe undeva.

Acum, poate vă dați și dvs. cu părerea, văzând fotografia alăturată dacă acolo e sau nu trecere de pietoni. Cu cât mai multe păreri, cu atât adevărul e mai aproape.  


Caz similar cu mașina postului de poliție de la Bisoca

Ieri, ziariștii de la Știri de Buzău au publicat un articol (click AICI) despre mașina postului de poliție de la Bisoca, dotată cu girofar, care a parcat neregulamentar în vecinătatea intersecției de la baroul de avocați, într-o zonă unde s-a trasat și pe carosabil o dungă galbenă de avertisment că parcarea este interzisă.

Polițiștii locali s-au sesizat și pe bazându-se pe principiul din constituție (Art. 16, alineatul 2) că nimeni nu este mai presus de lege, l-au invitat pe polițistul respectiv la secție pentru a-i da amendă precum restului cetățenilor. 

Nu s-a mai întâmplat asta, întrucât de la IPJ a venit pe adresa Poliției Locale o misivă prin care se informa că șoferul de pe mașina de poliție era în misiune.

Care o fi fost misiunea urgentă a polițistului din Bisoca în zona respectivă de n-a mai avut răbdare pentru a căuta un loc regulamentar poate ne ajutați tot dvs. să aflăm.  Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Șeful IPJ Buzău: „Acolo nu e trecere de pietoni, e doar un marcaj”. Are dreptate ?

 • Cred ca acolo s-au jucat copiii polițiștilor de-a marcajul cu creta !

  Răspunde
 • Buna ziua.
  Daca nu este trecere de pietoni in zona hotelului si este doar marcaj cum zice dl. Pantazi eu cum am fost amendat ca stationam pe asa zisa trecere/marcaj?

  Răspunde
 • ar trebui amendate si masinile de politie care stationeaza aiurea! asa vor intelege ca este o aventura sa vii in urbe cu masina si s-o parchezi regulamentar!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.