Șeful jandarmeriei Buzău a avut cea mai grea misiune. Exclude o ipoteză a cauzelor producerii accidentului groaznic

Era trecut de miezul nopții, bătea înspre ora unu.

La locul accidentului, cei de la Drumuri Naționale începeau să acționeze pentru eliberarea drumului spre Ploiești.

Loganul era rostogolit în afara carosabilului, tirul tractat până la prima parcare, iar cisterna plină cu motorină trimisă către destinație, un peco din Brăila.

De câteva ore, un telefon tot suna, dar nu avea cine să răspundă. Era cel al șoferului mort al Loganului. Obiectul scăpase nevătămat, nu știa nimic, își făcea treaba.

Familia îl suna impacientată pe șofer, oare de ce nu mai vine odată acasă.

La fața locului erau prezenți și jandarmii. Pe de o parte, își făceau treaba, de a izola zona – considerată multă vreme periculoasă din cauza cisternei cu motorină, pe de alta, erau cuprinși de tristețe. Nu mai era niciun dubiu, persoana prinsă în ghemul de fiare era chiar colegul lor. Constantin Nicolae, 37 de ani (vezi foto alăturat), șeful postului de Jandarmi din Monteoru, domiciliat în municipiul Buzău. Strigat Nicu de colegi și prieteni.

Citește și articolul: Au apărut imagini cu accidentul cumplit de aseară. Loganul jandarmului avea viteză și a derapat (vezi VIDEO)

Virgil Cueru, șef Jandarmerie Buzău

Telefonul care continuă să bâzâie și să lumineze intermitent ajunge în mâna înghețată – de frig – a lui Virgil Cueru. E șeful Jandarmeriei Buzău, venit la rându-i la fața locului.  Pentru el urmează cea mai grea misiune din carieră. Dar și dintre toți cei aduși de nenorocire pe drumul spre Ploiești, la trei kilometri de Hanul lui Țintă. Cueru e cel care trebuie să anunțe familia de tragedie.

Nu merge singur, cheamă un ajutor, psihologul unității de jandarmi. Amândoi își iau inima în dinți, spun Doamne ajută și bat la ușă.

Le răspund soția și sora răposatului. Ce urmează își poate închipui oricine. Într-o altă cameră, parcă într-o altă lume, mai bună, o fetiță de 11 ani, doarme lin. Fără să știe, micuța, de necazul crunt abătut asupra familiei sale. Ei, nu se știe cine va avea curajul de a-i spune, dacă îi va putea spune cumva cineva…

„Eu personal, cred că a fost vorba de neatenție. Nu consider că a fost vorba nici de oboseală, azi a avut acțiuni de birou, n-a mers pe jos, în patrulare. Exclud și o altă variantă. Băiatul era optimist, fusese promovat recent, era implicat, cu inițiativă, familie frumoasă, o fată sportivă, cu rezultate” – Virgil Cueru, șeful Jandarmeriei Buzău.

Citește și articolul: Șoferul Loganului făcut praf, șeful postului de jandarmi de la Monteoru. „Parcă a vrut să se sinucidă! S-a dus direct în tir”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Șeful jandarmeriei Buzău a avut cea mai grea misiune. Exclude o ipoteză a cauzelor producerii accidentului groaznic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.