Șeful poliției a vorbit despre seria de bătăi în stradă din oraș

„Termenul de clanuri interlope este în afara profesiei mele. Eu vorbesc de infractori, de suspecți, de învinuiți.  Dar chiar și așa, pot spune că nu avem grupări determinate de infractori de genul celor pomenite de dvs.”, i-a răspuns șeful poliției din Buzău unei jurnaliste la întrebarea dacă la Buzău există clanuri interlope.

Referitor la seria de bătăi în stradă petrecute în ultimele zile la Buzău, comandantul Laurențiu Pantazi a încercat să liniștească populația.

„Sunt evenimente excepționale, accidentale, disparate, fără legătură unele cu altele. De patru-cinci ani nu am avut la Buzău astfel de incidente. Iată că s-au întâmplat acum într-o perioadă scurtă de timp. Vreau să spun că cele trei-patru cazuri reliefate de mass-media nu au legătură între ele nici în privința autorilor, nici a victimelor, nici măcar a mobilului. Le-am abordat pe toate în condiții de fermitate maximă în aplicarea legii. De exemplu la incidentul din Dorobanți au acționat concomitent 60 de polițiști, cu 25 de autospeciale. Investigația s-a terminat undeva la ora trei dimineața”.

Dincolo de actele de violență de la fast-food-ul din Dorobanți (spargere de geamuri, lovirea proprietarului, puful cu spray paralizant etc.), populația s-a îngrijorat la auzul termenului „taxă de protecție”.

„Să spunem că aceste fapte s-ar încadra juridic la șantaj. Pot spune că au mai fost astfel de infracțiuni, dar niciuna nu a fost săvârșită în cadrul unui grup organizat așa cum prevede legea de combatere a criminalității organizate”, a precizat Pantazi.

Ar mai fi de precizat că acuzația inițială – „mi s-a cerut taxă de protecție” – s-a cam dezumflat, cauza incidentului din Dorobanți fiind mai degrabă rivalitatea dintre două găști grupate una în jurul unuia alintat „Dolar”, iar cealaltă în jurul lui Edison Marinescu.

Șeful IPJ i-a rugat pe buzoieni să facă plângere imediată la poliție în caz că anumite persoane bat apropouri legate de taxa de protecție.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Mândrie. „Se vede de departe. Se va ști că acolo e comuna noastră”  CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Șeful poliției a vorbit despre seria de bătăi în stradă din oraș

 • ,,Taxa de protecție,, domnule comandant Pantazi îmbracă diferite forme!Mă așteptam să înțelegeți acest lucru!Exemplu:cotizația fără chitanță la un anumit partid politic care-și numește ,,oamenii,, la șefia instituțiilor publice sau taxa de protecție a gulerelor albe!Aveți polițiști de proximitate care ar trebui să cunoască factorii de risc în rândul cetățenilor.Aceste discuții să le auzim în ATOP Bz pentru a minimaliza,,taxa de protecție ,, sub diferitele ei forme.Personal v-am adus la cunoștință în ATOP Bz câteva situații :lipsa camerelor de luat vederi din jurul liceelor și responsabilizarea cadrelor sanitare din licee ,m-ați ignorat total!Voi reveni cu cereri scrise până la remedierea neajunsurilor!

 • As fi curioasa ce explicatii ne dati pentru noptile in care nu ne putem odihni in cartierul Dorobanti 2 din cauza certurilor, batailor si tipetelor ce ne fura somnul si ne ingrozesc! Dimineata trotuarele sunt pline de voma si alte mizerii! Ati fost vreodata in acest cartier unde locuiesc oameni ce isi achita toate taxele catre statul ce nu se ingrijeste de ei si integritatea lor? Verificati, va rog!

 • Politia comunitara din zona pod fabrica de bere este invizibila. Sa vina seara pe la orele 19.00 sa vada cam cum arata fata magazinului Confortuna de langa fabrica de bere. toti asistatii social mananca seminte si asta n-ar fi nimic grav dar cojile ajung pe jos. fetele de lamagazin curata dupa ei in fiecare zi. Ca sa nu mai zic de manelele ce rasuna in fiecare weekend……

 • te doare capul la ce declaratii fac astia de prin fruntea institutiilor publice. rusine!

 • Se astepta cineva sa spuna ca e incompetent si ca lasa clanurile interlope sa se joace in oras cum vor?
  Normal ca va spune ca nici nu exista asa ceva si ca nu exista datorita lui, ca isi face datoria.
  Ce uita sa spuna e ca saptamanal sunt astfel de incidente in Buzau, doar ca nu sunt mediatizate si se musamalizeaza.

  O gluma proasta, cam multi porci in Buzau… poate vine o pesta pe aici si ne scapa de porci.

 • Auras , din cauza deciziilor luate de care politie/procurori dupa ultimele evenimente ( tentativa omor , distrugere , amenintare …etc ) , am o intrebare catre tine si autoritati , Pot sa atac oameni si sa le’ pun viata in pericol , sa distrug proprietati , sa amenint …etc si totodata sa pot dormi linistit in patul de acasa.??? PS. Intreb ptr in prieten :))) . Daca nu ai un raspuns , te rog adreseaza intrebarea autoritatilor abilitate !! Ptr ca din cate vad eu , este realizabil !!!! S-au aceasta oferta este doar ptr clanurile MAFIOTE prietene’ cu Dl Pantazi ??? PS.PS Prietenul care intreaba nu are cazier si nu face parte din clanuri mafiote .

 • Poti daca cotizezi unde trebuie.
  Daca nu cotizezi esti gazat si batut cu bata in cap de catre politie/jandarmerie in timp ce stai linistit pe domeniul public, nici nu trebuie sa comiti o infractiune, doar sa iesi din propria casa si te aranjeaza politia si jandarmeria si te calca pe cap pana te baga la urgente in coma sau in mormant.

 • Zi Pantazi și tragi apa. Un barbolog incompetent si extrem de corupt. Asta a furat pana si curent (pe bune ) . Ce dac de tara este asta ? Auzi !!! Sa astepti de la Pantazi altceva decat vrajeala trista. Un cacanar care se da-n barci cu toti hotii si borfasii si care vrea sa se dea ceva ce habar n-are ca nu este. Mi-e scarba !!!

 • Dar de ce nu faceti demersuri pentru combaterea acestor acte de violenta nu vi se pare ca romi sant periculosi in orice zi in orice lok de ce nu intrati oleaca in ei sa mai aibe frica si ei de cineva cum ataci oameni si a doua zi esti liber?kiar nu inteleg

 • Dar de ce nu faceti demersuri pentru combaterea acestor acte de violenta nu vi se pare ca romi sant periculosi in orice zi in orice lok de ce nu intrati oleaca in ei sa mai aibe frica si ei de cineva cum ataci oameni si a doua zi esti liber?kiar nu inteleg

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.