Șeful PSD a anunțat ce va face dacă PNL va forța două tururi la primari
Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a fost în această seară invitatul lui Răzvan Dumitrescu la Antena 3.
Politicianul buzoian a anunțat ce va face PSD dacă PNL va forța alegerea primarilor în două tururi.
„Dacă vor depune asumare pentru alegerile în două tururi, categoric vom depune moțiunea de cenzură. Am văzut că nici UDMR nu susține alegerile în două tururi. Este incorectă discuția privind alegerile în două tururi, să schimbi regulile în timpul jocului. Putem să discutăm pentru 2024”, a spus Ciolacu.
Ciolacu a mai făcut cel puțin două declarații interesante. Că alegerea ca Viorica Dăncilă să fie candidata PSD la prezidențiale a fost una greșită. De asemenea, că în 2014 Ponta și PSD au greșit că nu au mers pe mâna lui Crin Antonescu.
Iată și celelalte declarații mai importante făcute de Marcel Ciolacu, duminică seară:
*Nu vom depune o moțiune doar de dragul de a depune o moțiune.
*Aș dori ca domnul Orban să realizeze că este la guvernare. Cu toții auzim în fiecare zi de ce nenorociri a făcut PSD. Altceva concret eu nu am auzit. Doar că nu mai ai voie să cumulezi pensia cu salariul și nu mai știu ce n-ai voie să mai faci.
*Domnul Orban să o ia mai încet și să îl mai liniștească sau să îl schimbe pe ministrul Finanțelor că după declarația lui cu contabilitatea dublă a ajuns euro la 5 lei.
*Dacă vor vrea să vândă CEC-ul vom depune moțiune de cenzură.
*Românii au hotărât să nu se mai dea OUG pe Justiție. Acum au găsit acest artificiu cu asumarea răspunderii. Noi ne-am luat porția pentru că nu am fost suficient de transparenți în ce privește Justiția. Vom vedea dacă depunem moțiune de cenzură, în funcție de cum vor depune asumarea răspunderii, separat sau nu
*(dacă PSD și-a dat jos două guverne, de ce nu ar face și PNL la fel, ca să ajungă la anticipate) A încercat și PSD, domnul Adrian Năstase, în 2003, și atunci decizia PSD a fost că nu e corect să facem când tu, ca partid, nu ești pe val. Una dintre greșelile majore ale PSD au fost schimbările de guvern Grindeanu, Tudose și toți cei 72 de miniștri și s-a văzut la alegerile europarlamentare. Alegerile anticipate pornesc când nu există o majoritate conturată.
*(dacă ar exista un conflict între Iohannis și Orban pe neînțelegerile privind alegerile anticipate) Nu știu, dar m-aș bucura. Normal, ca partid de opoziție m-aș bucura.
*Guvernul Năstase a fost unul dintre cele mai bune ale României, dacă nu unul excepțional. Victor Ponta a avut o guvernare bună, la fel, pentru că era și președinte de partid, și premier. Decizia lui de a candida și nu Crin Antonescu a fost greșită și am pierdut alegerile. Decizia ca Viorica Dăncilă să fie și președintele partidului, a fost în aceeași logică, era premier. Decizia să fie ea candidatul a fost una greșită.
*(cum a ajuns Viorica Dăncilă să candideze?) Decizia dânsei a fost de a candida. Dânsa era cea în măsură să spună că nu candidează, chiar dacă majoritatea partidului voia. Ne-a fost frică să luăm decizii mai curajoase. Ne aflam într-o alianță de guvernare cu domnul Tăriceanu. Toate deciziile astea au influențat alte decizii. A fost o sarabandă de decizii greșite. PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul de a nu avea candidat cu toate că am intrat în alegeri într-o situație complicată.
*(dacă Dăncilă a făcut blat cu Iohannis) Nu cred. Îmi place să cred că cunosc PSD, sunt de 30 de ani în partid. A fost o decizie proastă. Devii prizonierul șanțului pe care îl sapi.
*Cu toții am văzut cum a funcționat Justiția fără Secția Specială. Cine spune că nu au fost abuzuri… De ce ne înverșunăm să nu vedem cum funcționează Justiția de când există Secția Specială asta e o mare întrebare? Nu sunt de acord cu desființarea Secției Speciale.
*Domnii Grindeanu și Neacșu au fost excluși abuziv din PSD și dacă vor să se întoarcă, sunt bineveniți. Domnul Țuțuianu a anunțat că nu se întoarce, a pus condiții să nu fie ăla, celălalt. Iar domnul Tudose e posibil să se întoarcă. Cu domnul Ponta am relații instituționale. Facem politică, orice colaborare e posibilă.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Psd-ist … o da cum bate vantul…
Cine mai crede ca dupa 3 ani de furat, psd – ul nou este unul cinstit si corect ???
Exercițiu de sinceritate: Corneliu Coposu – Marcel Ciolacu, Ion Rațiu – Viorica Dăncilă, restul este tăcere Auras! Iar când privatizezi cum a făcut-o Adrian Năstase, munca părinților si bunicilor de nişte zeci de ani, chiar şi un popor poate trăi relativ bine fără prea multă sudoare! Să nu uităm că, mare parte din pădurile patriei au dispărut pe vremea acestei guvernări excelente! Dom’ Ciolacu şi prietenul Omar stie mai bine cum era cu Foresta! Când am ajuns la fundul sacului, nu este logic că şi guvernările care or fi ele sunt proaste!
PSD-ul trebuie sa mai ia si pulsul cetatenilor nu numai vrerea primarilor. Cred ca poporul a vazut diferenta un tur/ doua tururi la locale si la ora asta vrea in doua tururi. Nu uitati ca la toamna vin parlamentarele. Primarele face legea in comuna, lege data de Parlament.
De ce le este frica de 2 tururi ? Sa explice dl Tereaca, ca la alegeri in 1 tur, poate iesi primar orice neavenit, daca prezenta este mica si are 1 vot in plus fata de alt neavenit
Alegerea in doua tururi e o prostie in climatul politic deoarece va avea efectul invers, de a ajunge pe mandat un individ ce va promova ura si extremismul in turul2.
Avand in vedere ca PNL a fost cel care a fortat alegerile intr-un singur tur inainte de alegerile din 2012 pentru ca la acea vreme ii avantaja pe ei sistemul asta e o ipocrizie sa vii acum sa spui ca vrei doua tururi inapoi pentru ca stii ca nu o sa mai iei atatea mandate ca in 2012 cand ai facut cu un singur tur ca sa te asiguri ca partidul tau e avantajat si majoritatea mandatelor sa le castige partidul tau.
Oricum cred ca PNL prin modificarea legii isi creaza iar o capcana ca si data trecuta, cand s-au bucurat in 2012 ca au luat toate mandalele doar ei datorita modificarii legii dar la urmatoarele alegeri din 2016 poporul s-a prins de ticalosenia lor si n-au mai facut mare lucru la alegeri si a votat opozitia reprezentata de PSD.
REZUMAT pentru acefalii obsedați de răul stângii și binele dreptei sau invers, după 3 decenii de democratură. STÂNGA: Ion Iliescu – președinte; Roman, Văcăroiu, Năstase, Ponta, Grindeanu, Tudose, Dăncilă – premieri; DREAPTA: Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Klaus Johannis – președinți; Stolojan, Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu, Tăriceanu, Boc, Ungureanu, Orban – premieri. Care din ei au acționat de partea Țării și a cetățenilor ei? Cât de îndobitociți sunt lobotomizații care cred că înțeleg ce ni se întâmplă?
CONCLUZIA: Dacă stânga, una peste alta, s-a dovedit măcar 10% românească, dreapta este 110% antiromânească. Naționaliștii nu au fost buni. Erau…extremiști!
Ce se înțelege prin românesc şi antiromânesc? Să înțelegem că Iliescu este român şi Constantinescu antiromân? Dar Ceausescu cum a fost? Dar Regele Mihai? Iar Iliescu când a fost român şi când antiromân, atunci când l-a gonit din țară pe rege de la scara avionului sau când a încercat acea aşa zisă reconciliere?