Semafoarele de pe Bd. Unirii nu vor mai fi sincronizate! Vicele Apostu: „Prezintă risc crescut de accidente. Din cauza vitezei”. Sunteţi de acord ?

UPDATE

Astăzi, viceprimarul Ionuţ Apostu a ţinut să precizeze că semafoarele vor fi în continuare sincronizate, însă doar în grupuri de maximum trei. „Am fost înţeles greşit. Nu e vorba că semafoarele nu vor mi fi deloc sincronizate unul cu altul. Ar ieşi, într-adevăr o nebunie în trafic. Ele vor fi sincronizate dar doar în grupuri de câte trei. Consultantul nostru ne-a avertizat că din cauza vitezei ar putea apărea accidente în cazul în care am păstra unda verde pe o lungime mai mare a Bd. Unirii”.


În ultimii ani, şoferii din Buzău au solicitat primăriei să facă la un fel astfel încât semafoarele de pe Bd. Unirii să fie sincronizate de la un capăt la altul, din Bariera Ploieşti până la Carrefour. „Păi, sunt sincronizate” a fost răspunsul autist al primarului Boşcodeală. „Nu se poate tehnic”, a fost cel realist al vicelui Bârlă. 

Astăzi, urmaşul lui Bârlă în funcţia de viceprimar, Ionuţ Apostu a anunţat o veste proastă şoferilor:

„Semafoarele de pe Bd. Unirii vor fi desincronizate. Experţii care au realizat studiul de trafic pentru municipiul Buzău ne-au sesizat că din cauza sincronizării lor, se măreşte viteza de deplasare şi, implicit, creşte riscul producerii de accidente”.


La realizarea fotografiei pentru ilustrarea acestui articol, taximetriştii din staţia de la Bariera Ploieşti l-au întrebat pe reporter pentru ce fotografiază strada. După explicaţiile oferite, aceştia şi-au manifestat în unanimitate dezamăgirea.

„Nu e bine. Păi, ce e asta ? Mergi o sută de metri pe urmă stai. Iar mergi, iar stai. Faci o jumătate de oră până la Carrefour. Ce accidente au fost pe Unirii ? De-acu’ încolo, dacă se face aşa, să vezi accidente. Vor fi oamenii nervoşi, vor intra unul în fundul altuia la semafor. Experţii ăia s-or fi referit la bulevardele mari, de prin capitale, unde sunt kilometri între semafoare, nu la noi unde sunt unul după altul. Ar face bine să se mai gândească, să asculte şi alte păreri, poate se răzgândesc”, au spus taximetriştii, care au ţinut să-l laude pe Toma pentru că a făcut prin oraş semafoare cu buton.

„Am trecut azi pe la gară. E parfum acum. Dacă s-ar putea să pună unul şi în faţa primăriei ar fi foarte bine” a spus unul dintre ei. 

Auraş Tereacă

 

loading...

Un comentariu la „Semafoarele de pe Bd. Unirii nu vor mai fi sincronizate! Vicele Apostu: „Prezintă risc crescut de accidente. Din cauza vitezei”. Sunteţi de acord ?

  • Stimabililor, nu va fie frica de drobul de sare. Semafoarele pot fi sincronizate la viteza de 50 km/h. Chiar ne credeti prosti pe toti? mai suntem in viata destui scoliti pe vremea lui Ceausescu!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.